instant fap

Sastanak sa načelnicima općina i predsjedavajućim OV

Sastanak sa načelnicima općina i predsjedavajućim OV

U sali Skupštine Unsko-sanskog kantona danas je održan sastanak na kojem su predstavnici Skupštine USK-a predvođeni predsjedavajućim Farkom Hodžićem raspravljali o aktuelnoj situaciji i odnosu izvršne i zakonodavne vlasti USK-a prema lokalnim zajednicama  sa načelnicima i predsjedavajućim općinskih vijeća svih osam općina USK-a.

Ističući da je prvi sastanak predstavnika zakonodavne vlasti USK-a i osam općina za cilj imao početak koordinacije svih nivoa vlasti , Farko Hodžić, predsjedavajući Skupštine USK-a, kazao je da u narednom periodu očekuje od lokalnih zajednica da se aktivnije uključe u rad Skupštine USK-a kroz iniciranje tematskih sjednica, te izmjena i dopuna zakona koji sputavaju razvoj lokalne zajednice.

Predsjedavajući Skupštine USK-a je naglasio da ovo nije sastanak na kojem će stati ova saradnja, te je obećao u narednom periodu napraviti sastanak sa predstavnicima Unsko-sanskog kantona sa viših nivoa vlasti.

Načelnici općina, kao i predsjedavajući općinskih vijeća su, ističući zahvalnost predsjedavajućem Skupštine što je upriličio jedan ovakav sastanak, iznijeli svoje probleme i prijedloge u regulisanju zakona i odluka na nivou kantona.

Lokalne zajednice će ove godine uzeti i aktivno učešće u radu Skupštine sa svojim prijedlozima koji će se naći u programu rada Skupštine Unsko-sanskog kantona za 2014.godinu.

KOMENTARI