instant fap

SDA: Na sogan – dolmi u Majdanu

SDA: Na sogan – dolmi u Majdanu

Izbornu kampanju za predstojeće izbore Općinska organizacija SDA Sanskog Mosta započela je u Starom Majdanu. Uz članove mjesnog ogranka SDA, domaćini ovog skupa bile su i žene iz udruženja Majdanki koje su kandidate SDA i lokalne čelnike dočekale tradicionalnim specijalitetima bosanske kuhinje.

Nakon predstavljanja kandidata SDA za sve nivoe vlasti, te programa i strateških ciljeva predstojećeg mandata učešće na tribini su uzeli i prisutni  mještani Starog Majdana.

Pitanja Majdanaca su se odnosila na: saniranje puta i postavljanje rasvjete u naselju Zalihovac, uređenje i drenažu sportskog igrališta kako bi se aktivirale sportske aktivnosti kod djece i omladine, iznalaženje mogućnosti da se riješi spor oko starog mlina na Željeznici i zbrinjavanje osoba bez riješenog stambenog pitanja u zgradi čiji je vlasnik općina Sanski Most.

Na pitanja prisutnih su osim kandidata odgovore dali i načelnik općine sa svojim suradnicima nadležnih za infrastrukturu.

Kako su istakli lokalni čelnici SDA, od ekstremno – desničarsko – lijeve koalicije i njihovog šefa izbornog štaba nam je u petak iz Bihaća stigla poruka kako će nas izbaciti iz vlasti i kako će oni, tobože sjesti u naše fotelje. Od šefova njihovog izbornog štaba Rifeta Hozanovića i Hamdije Lipovače je jasno potvrđeno da je njihov strateški cilj izbaciti SDA iz vlasti… I Milorad Dodik ih je podržao jučer u Bihaću. Postavlja se logično pitanje, ako je borba za vlast jedini strateški cilj koalicije ASDA i PoMAK-a gdje su tu naši građani i kako to da se čelnici ove jednokratne koalicije nisu dotakli ni jednog jedinog problema koji danas opterećuju Krajišnike.

Takva politika je kratkovidna a njihovo koaliciono udruživanje izraz je nesigurnosti i slabosti njihove političke strategije. Krajini, a i Bosni i Hercegovini u cjelini je potrebna dokazana politika, politika trijezne glave i jasnih ciljeva. Treba nam dugoročno planirana politika a ne politika ad – hok privremenih neprincipijelnih koalicija, istakli su čelnici SDA na skupu u Starom Majdanu.

Mještanima Majdana se zahvalila i kandidatkinja Emira Talić: „Kao dugogodišnja članica SDA, prvi put se nalazim na listi za izbore. I sama ta činjenica da sam kandidat me obavezuje da dam doprinos izbornom rezultatu i da svi zajedno doprinesemo boljitku naše zajednice. Zahvaljujem se Majdancima i posebno našim kreativnim Majdankama koje su nas domaćinski dočekale i sa kojima smo otvoreno razgovarali o svim problemima koji ih muče.“

Nakon oficijelnog dijela tribine kandidati SDA i prisutni mještani Majdana prisustvovali su takmičarskom dijelu odabira najbolje pripremljene i najukusnije sogan – dolme vrijednih Majdanki.

Prvo mjesto je pripalo Paunović Enidi, kojoj je Predsjednik SDA i kandidat za Parlament F BiH Asim Kamber uručio skromnu nagradu. Drugu nagradu su ravnopravno podijelile Džamastagić Bakira i Memić Subha. Uz kahvu i specijalitete vrijednih Majdanki nastavljeno je druženje i srdačni razgovori kandidata SDA i njihovih domaćina u Majdanu.

Nakon ovog skupa svi prisutni su prisustvovali polaganju cvijeća na spomenobilježju poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u Starom Majdanu.

KOMENTARI