instant fap
Naslovnicainmedia danas

Senijad Ibričić zaigrao za mininogometnu reprezentaciju

Senijad Ibričić zaigrao za mininogometnu reprezentaciju

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine protekla tri dana igrala je Kup Nacija u Podgorici.

Selektor mininogometne reprezentacije je Samir Mekić, nekadašnji trener mlađih selekcija Želje i Olimpika i nekadašnji igrač Željezničara.

Za reprezentaciju BiH su na Kupu nacija igrali Senijad Ibričić, Samir Bekrić, Zajko Zeba, Milan Muminović, Terzić, Popovac, Sadiković, Ragipović, Logić, Urta, Dedić, Kulašević, Elpez, Baračić i Blažević

Bosna i Hercegovina će biti domaćin Europskog prvenstva u mininogometu od 1. do 8. juna. Utakmice će se igrati u dvorani Mirza Delibašić.

Nedavno su u sarajevskoj vijećnici izvučene grupe za EMF Euro 2024, a BiH je smještena u grupu A sa Crnom Gorom, Slovenijom i Albanijom.

Grupa A: BiH, Crna Gora, Slovenija, Albanija

Grupa B: Kazahstan, Ukrajina, Engleska, Grčka

Grupa C: Slovačka, Češka, Španija, Hrvatska

Grupa D: Rumunija, Mađarska, Poljska, Turska

Grupa E: Bugarska, Srbija, Gruzija, Portugal

Grupa F: Azerbejdžan, Francuska, Italija, Austrija

Na izvlačenju grupa obratio se kao domaćin Srđan Mandić, načelnik Općine Centar.

„Europsko prvenstvo u malom fudbalu bit će organizovano u dvorani Mirza Delibašić, koja za nas ima poseban značaj i historiju, te smo stoga veoma ponosni što će se ovako velika manifestacija održati upravo tamo. Kao što znate, naša zemlja je skoro dobila zeleno svjetlo za pristupne pregovore od Evropske unije da konačno postane jedna od članica, ovo prvenstvo može biti korak na tom putu, potrudit ćemo se, siguran sam, da to organizujemo kako najbolje znamo. Sarajevo je grad sporta, grad fudbala i obećavam vam da ćemo to pokazati i organizacijom ovog takmičenja”, rekao je Mandić.

KOMENTARI