instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Sin Muamera Zukorlića dao izjavu u Tužilaštvu Srbije: “Mnogi su mu radili o glavi”

Sin Muamera Zukorlića dao izjavu u Tužilaštvu Srbije: “Mnogi su mu radili o glavi”

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru iskaz je dao Usame Zukorlić, zbog navoda da je njegov preminuli otac muftija Muamer efendija Zukorlić, najvjerovatnije, otrovan teškim metalima.

Iskaze temelji na analizama koje je dobio od inostranih laboratorija koje su vršile istraživanje.

Usame Zukorlić se u zgradi Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru zadržao više od dva sata i tamo je predočio dokumenta, prenose srbijanski mediji.

Prethodno je izjavio da je u ponedjeljak u ime porodice podnio krivičnu prijavu protiv N. N. lica Tužilaštvu Srbije i priložio laboratorijske izvještaje na osnovu osnovane sumnje da akademik muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

“Dobili smo obećanje od vrhovne tužiteljke Zagorke Dolovac da će se proces tretirati s najvišim prioritetom jer je u pitanju potpredsjednik Skupštine Republike Srbije, da će ekshumacija biti obavezna i da je to jedini put da se dođe do konačne istine”, dodao je Usame Zukorlić.

“Porodici je to teško i emotivno, ali obaveza prema istini o uzroku smrti rahmetli Muftije nam je jača od emocija”, poručio je Zukorlić, nasljednik na čelu Stranke pravde i pomirenja.

Također, izjavio je da je muftija u prošlosti mnogo puta dobijao prijetnje smrću od raznih faktora iz ekstremističkog, mafijaškog, kriminalnog, političkog i udbaškog miljea.

Bilo je i priprema za atentat. U jednom slučaju je pronađen snajper na krovu zgrade preko puta mjesta gdje je trebalo da drži govor. Život mu je bio konstantno ugrožen, zbog čega je imao stalnu policijsku zaštitu”, dodao je Zukorlić.

KOMENTARI