instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sjajan nastup Ammara Arnautovića na Festivalu sevdalinke u Sisku

Sjajan nastup Ammara Arnautovića na Festivalu sevdalinke u Sisku

U ovom vaktu, kada nas je duboko zahvatila gangrena muzičkog šunda, u najmanju ruku čudesno je kada vam je duhovni čuvar Bosne i sevdalinke mlada osoba.

Upravo takav je Ammar Arnautović iz bosanskohercegovačkog Babilona – Sanskog Mosta, grada na devet rijeka i devet kapija. Tek mu je 16 godina, učenik je sanske gimnazije i drugi razred Srednje umjetničke škole u Bihaću.

Svira klavir i flautu, i uglavnom veoma uspješno pjeva neke druge žanrove. No, ovaj potomak starih begovskih plemića, žudi za sevdalinkom. Tek kada nju interpretira njegova žudnja za njom snaži.

Svu svoju pjevačku raskoš Ammar je pokazao u Sisku na Festivalu sevdalinke, gdje je u jakoj konkurenciji, zauzeo, visoko treće mjesto. Smotru sevdaha po 8. put zaredom organizirala je veoma uspješno Bošnjačka zajednica Sisačko-moslavačke županije.

Ugodan glas što se sisačkom dvoranom razlio, interpretacija, odabir pjesme, njegova ljupkost – ličilo je na mio povjetarac što uši napaja. I s pravom su oni koji tvrde da su u prave ruke sevdalinku u amanet ostavili. A kako je Ammar pjevao najbolji sud dala je oduševljena publika tijekom pjevanja i nakon završetka.

Ferhat Korajac / bh sehara

KOMENTARI