instant fap
NaslovnicaUncategorized

Sjajan nastup sanskih boraca

Sjajan nastup sanskih boraca

Proteklog vikenda u Bihaću je održano 16. po redu otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u kickboxu. Kao i proteklih 15 godina, ovo takmičenje je svojom organizacijom i brojem takmičara pokazalo da se radi o jednom od najkvalitetnijih takmičenja u ovom sportu u regiji.

Na 4 borilišta snage je odmjerilo 466 takmičara iz 7 zemalja, a proglašeni su i najbolji takmičari ovog turnira.

Priznanje ovom takmičenju sigurno je i prisustvo i podpredsjednika WAKO (svjetkse organizacije kickboxa) Nasser Nassirija, koji je i predsjednik kickbox asocijacije Azije.

Klub borilačkih sportova „Knock down“ iz Sanskog Mosta na  ovogodišnjem nastupu ostvario je veliki uspjeh.

Adin Muhić osvojio je zlatnu medalju u disciplini conakt senior, a Kenan Ćatić srebrenu medalju u disciplini low kick junior.

12939440_10204560633534768_394751210_n

Naredno takmičenje na kojem bi trebali nastupiti članovi kick box kluba „Knock down“ je državno prvenstvo koje će se održati u Foči.

Njihov trener Senad Ikanović ističe, da u klubu već postoji nekoliko talenata, koji će prerasti u vrsne borce, te da bi bila velika šteta da svoje napornim radom stečeno znanje ne pokažu na zvaničnim takmičenjima. Nadaju se da će uspjeti otići na prvenstvo zbog nedostatka sredstava, jer i dalje nisu na budžetu sportskog saveza.

 

 

 

KOMENTARI