instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sjajna Amela Trožić

Sjajna Amela Trožić

Utrka “Runway Night Run”, u kojoj je učestvovalo više od 650 profesionalaca i rekreativaca, održana je sinoć, tačno u ponoć, na pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Prvo mjesto utrke na pet kilometara u muškoj kategoriji osvojio je Alija Imamović, na drugom se našao Samir Halilović, a treću poziciju je zauzeo Berin Mušanović.

Kada je riječ o ženskoj kategoriji, također na dionici od 5 kilometara, prvo mjesto zauzela je Amela Trožić, druga je bila Alma Alijagić, a treće mjesto osvojila je Iryna Aniechkina-Janjić.

Navedena internacionalna utrka održana je u organizaciji Udruženja “Marathon” Sarajevo, koje je bh. lider u organizaciji sportskih događaja, i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Prvi put u historiji grada Sarajevo trkači su imali priliku trčati na uzletno-sletnoj pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a nakon toga organizatoru su pripremili i After Run Party, koji je predvodio dobro poznati DJ Mahir Beathouse.

Trku, koja je počela tačno u ponoć, otvorio je ambasador Johann Sattler, šef delegacije Evropske unije u BiH, a sam početak trke bio je označen vodenim pozdravom.

U svom obraćanju Sattler je naglasio da EU delegacija u BiH podržava ideju zdravog načina življenja i da mu je drago vidjeti ovako veliki broj ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Evrope i svijeta, koji zaista žive izreku “u zdravom tijelu zdrav duh”.

Za organizaciju ovakvog događaja neophodna je bila podrška Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a uprava aerodroma je istakla da je ovo događaj putem kojeg je poslata pozitivna slika ne samo s aerodroma Sarajevo, već i iz glavnog grada i cijele Bosne i Hercegovine.

“Organizacija događaja je bila izuzetno zahtjevna, osobito zbog naglašenog sigurnosnog aspekta, ali se na kraju može konstatovati da je manifestacija protekla u najboljem mogućem redu. Uz čestitke svim učesnicima i poruka da će Međunarodni aerodrom Sarajevo kao društveno odgovorna kompanija i dalje nastaviti podržavati ovakve i slične sportske i rekreativno-zabavne sadržaje”, kazali su.

Udruženje, zajedno s Međunarodnim aerodromom Sarajevo, Runway Night Run trkom u svijet je poslalo još jednu lijepu sliku Sarajeva i opet ga svrstalo u porodicu evropskih i svjetskih metropola, a sada su već uveliko u pripremama za predstojeće aktivnosti. U vezi s narednim planovima, iz Udruženja kažu:

“U toku je organizacija Vivia Run Festa Sarajevo, festivala trčanja, zabave i druženja koje će trajati od 17. do 19. septembra, a sastoji se od ukupno 5 trka. Pozivamo sve zainteresovane da redovno prate objave na našim društvenim mrežama jer smo sigurni da će svako moći pronaći nešto što bi mu moglo biti zanimljivo, bez obzira na to koliko ima godina i da li se aktivno bavi trčanjem. Jedino što vam treba je malo sportskog duha i želja za dobrom zabavom”, naveli su.

KOMENTARI