instant fap
Naslovnicainmedia danas

„Sjećanje na maj 1992. godine“

„Sjećanje na maj 1992. godine“

Sinoć je u prigradskoj MZ Trnova održana godišnjica „Sjećanje na maj 1992. godine“, kada je izvršen vojni napad, te tortura i progon Trnavaca.

Osim kolektivnog protjerivanja četnička vojska je izvršila i veliki broj likvidacija mještana i drugih Sanjana koji su dovedeni na okolne lokalitete Trnove gdje su i likvidirani.

Gost sinošnje Tribine je bio Prijedorčanin Sudbin Musić, koji trenutno obnaša funkciju savjetnika Potpredsjednika manjeg BH – entiteta Ćamila Durakovića. U svome izlaganju Musić je uporedio sudbinu mještana Trnove sa kolektivnim ubistvima i progonom njegovih Prijedorčana.

Naglasak u njegovom izlaganju bio je u stalnom isticanju važnosti države koju mnogi osporavaju, koji u njoj stvaraju lažne krize pokušavajući je oslabiti, ali države koja će zasigurno sve njih nadživjeti i koja će postati članicom Evrospke unije. Moramo biti čvrsti i odlučni u našem radu i na taj način dokazati da žrtva naših šehida i naših hrabrih heroja koji su poginuli u agresiji nije bila uzaludna, zaključio je Musić.

KOMENTARI