Sjećanje na našeg Nedima Jakupovića

Homeinmedia danas

Sjećanje na našeg Nedima Jakupovića

Napustio nas je naš Nedim Jakupović

Naš Nedim je spadao među one Sanjane koji su istinski, iz dubine srca voljeli svoj grad, sugrađane i sve ljude dobre volje, pa je njegov prerani odlazak teško pao svima koji su ga poznavali.

Rođen je u Sanskom Mostu 24.06.1972. godine, osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, u jedno drugo vrijeme, kada se bezbrižno raslo i odrastalo na obalama modrozelene Sane. Agresija na BiH i rat, presudno su uticali na živote mnogih od nas, pa tako i na životnu sudbinu dr. Nedima.

Za svoj životni poziv odabrao je medicinu, a medicinski Fakultet pohađao je i završio  na Eberhard-Karls Univerzitetu u Tibingenu u Njemačkoj 2002. godine. I to svjedoči o njegovoj veličini, jer studirati i završiti fakultet u stranoj zemlji i na stranom jeziku, ogroman je uspjeh.

Specijalistički ispit položio je 2010.godine i potom nastavio raditi u Općoj bolnici Sanski Most na poslovima i radnim zadacima ljekar specijalista dijagnostičke radiologije – načelnik radiološke službe.U periodu od 2011. do 2013.godine,bio je vršilac dužnosti direktora Opće bolnice u Sanskom Mostu. Nije neskromno reći kako je predstavljao jedan od stubova zdravstvenog sistema na našim prostorima.

Osim ljekarskog poziva, obnašao je i funkciju općinskog vijećnika u Općinskom vijeću Sanski Most kao član SDA i to dva puna mandata i treći koji je prekinut njegovim odlaskom na bolji svijet. Činjenica da su ga građani birali kao vijećnika tri mandata i da je dobijao njihovo povjerenje, govori o tome koliko je bio omiljen u narodu i kao liječnik i kao političar u gradu na 9 rijeka. Iza dr. Jakupovića ostala je supruga Azra, sin Tarik, kćerka Safija, majka Semira, kojima izražavamo duboke izraze saučešća.  Doktor Nedim bio je čovjek iz naroda, jednostavan, pristupačan i skroman.

Odlazak jednog takvog vrsnog stručnjaka, kakav je bio dr. Nedim Jakupović, biće posebno teško nadoknaditi u njegovoj struci, medicini, kojoj je žrtvovao i dao najplodnije godine života

Prerani odlazak čovjeka u životnim godinama kada je mogao najviše doprinijeti sredini i društvu u kojem je živio, gubitak je za svaki grad. Tako je i prerana smrt dr. Nedima Jakupovića, ogroman gubitak za Sanski Most.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0