instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Sjećate se Flappy Bird? Kreator kaže da mu je ta igrica uništila miran život

Sjećate se Flappy Bird? Kreator kaže da mu je ta igrica uništila miran život

FLAPPY BIRD jedno vrijeme bila je najpopularnija igrica na svijetu. Ptičicu, koju klikanjem po ekranu održavate u zraku i izbjegavate zamke, kreirao je programer Nguyen Ha Dong 2013. godine.

Zahvaljujući toj igrici Nguyen se obogatio. U jednom trenutku donosila mu je više od 50.000 dolara od oglašavanja dnevno. No igrica je imala i svoju mračnu stranu.

Život mu se naglo promijenio

Nguyen je uživao u lagodnom životu zbog novca koji mu je igrica donijela, to je ubrzo palo u drugi plan. Optužili su ga da je iskopirao Super Maria i da je pisao lažne recenzije kako bi povećao svoju popularnost. Do tada je živio mirnim životom, no paparazzi su ga počeli progoniti i čekali ga pred kućom.

Kritike su nizali i roditelji čija djeca su igrala igricu. Pojedini ljudi pisali su da su zbog pretjeranog igranja zakazali na poslu ili razbili mobitel nakon što bi izgubili. Dong je u početku govorio da je to samo igra, no onda je rekao da je mrzi.

Zamrzio igricu

“Mogu nazvati Flappy Bird svojim uspjehom. Ali, igra je također uništila moj mirni život. Sada je mrzim”, rekao je Dong. 

Naposljetku je igru povukao, a sada se drži podalje od svjetla reflektora. Rekao da je da radi na novoj igri s dosad neviđenom tehnologijom. No smatra da nikada neće stvoriti nešto toliko uspješno kao Flappy Bird, piše LADbible.

KOMENTARI