instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Slasni med Enesa Bahtića

Slasni med Enesa Bahtića

Pčelar Enes Bahtić, iz sanskog sela Čaplje, jedan je od najuspješnijih proizvođača meda i drugih pčelinjih proizvoda na području ove općine, pa i cijelog Unsko sanskog kantona. 

Redovno sudjeluje na brojnim takmičenjima pčelara u zemlji i regionu, a za kvalitet svoga meda redovno osvaja najviše nagrade i priznanja.

Bahtića u njegovom rodnom kraju poznaju kao skromnog i vrijednog čovjeka koji je zaposlen kao kućni majstor u jednoj sanskoj osnovnoj školi. Pored porodice, pčelarstvo je njegova najveća ljubav i preokupacija kojoj posvećuje najviše ljubavi i slobodnog vremena. Proizvodi sve vrste meda koje su krakateristične za ovo područje: livadski, šumski, bagremov, lipov i kestenov i radi se o pčelarskim proizvodima najviše kvalitete, o čemu svjedoče već pomenute nagrade. Bahtić kaže kako za kvalitet meda treba zahvaliti čistoj i nezagađenoj prirodi na ovim prostorima te idealnim uslovima za bavljenje pčelarstvom.

Kaže kako redovno posjećuje stručna i edukativna predavanja, te da uvijek nauči nešto novo. Dodaje kako se bavi i ostalim vidovima pčelarske proizvodnje: proizvodnjom matica, voska, polena i matične mliječi. Bahtić sa smješkom kaže kako se radi o porodičnom biznisu te dodaje kako mu u svemu najveću podršku i pomoć pružaju sin i kćerka.

KOMENTARI