instant fap
Naslovnicainmedia danas

Šljivar pred meč karijere: Ova borba me vodi na vrh!

Šljivar pred meč karijere: Ova borba me vodi na vrh!

Bosanskohercegovački profesionalni bokser u superteškoj kategoriji sa švicarskom adresom, Enver šljivar zasigurno je  jedan od najatraktivnijih boraca današnjice u svijetu boksa.

Peterostruki svijetski šampion od 2013. niže uspjehe kao na traci. 2013. prvak Evrope u WKU verziji, u ISKA verziji također prvak Evrope 2014, u WKPC verziji svjetsi šampion, te 2015, 2016, 2017, 2019 svjetski šampion u WKU. Ove je godine imao 8 mečeva i sve ih je dobio nokautom. Prije par dana družili smo se sa ovim Bosancem u Stuttgartu te je pričao o svemu pomalo, karijeri, porodici, početcima.

-Poznati ste kao veliki borac. Šta trenutno radite?

-Moj naredni meč je 7. Decembra u Frankfurtu i ta pobjeda je više od svjetske titule jer će se četvero nas najboljih boriti za prestiž i pobjednik stiče pravo potpisa sponzorskog ugovora sa najjačom svjetskom kućom.

Pošto se radi o milionskim ugovoru i zato činim sve da osvojim Frankfurt. Bio bi to meč karijere bez obzira na sve prethodne i buduće titule. Treniram 6 sati dnevno.

-priča nam ovaj  Krajišnik i nastavlja

-Sve što sam postigao u životu uradio sam sam uglavnom bez trenera, menadžera, savjetnika…. Imam želju i gladan sam pobijeda i uspijeha te vjernu publiku koja u hiljadama dolazi na moje mečeve a ja im uzvratim pobjedama i zajedničkim druženjima. Veliku zahvalnost dugujem i mom odnedavnom treneru Zrni Edinu i Emiru Hadžihajdareviću, koji su dio mojih obaveza preuzeli na sebe. Posebnu zahvalnost naravno dugujem svojoj familiji koja me bodrila i bodri u svemu.

-Boksujete uglavnom po Švicarskoj, Njemačkoj, Holandiji, kad ćemo vas vidjeti u BiH?

-Što se tiče Bosne i bosanskih kikboksera mogu reči da me određeni ljudi ne vole i ne žele. Iz kojeg razloga ne znam. Vjerovatno čuvaju svoje pozicije pa da im ne kvarim planove. Ne zamjeram im. Imam jaku želju da boksujem u Bosni i za Bosnu bilo kad da me pozovu odazvao bih se, jer ja sam Bosanac i ponosim se time.

Recimo na kraju da je na nedavnom meču za svjetsku titulu  među gledaocima boravio američki rešiser, koji mu je nakon meča ponudio odlazak u Holivud i snimanje filmova ali je iz familijarnih razloga Enver tu mogućnost odbio.

Šljivar je poznat i kao humanitarac. Pomogao je pojedince i kolektive, kako bi sudjelovali na važnim takmičenjima i kongresima.

KOMENTARI