instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Smotra lovačkih pasa

Smotra lovačkih pasa

Pred nastupajući početak nove lovne sezone na području Općine Sanski Most, na lokalitetu Stare Rijeke održana redovna smotra lovačkih pasa.

Prema riječima predsjednika Lovačkog društva „Sana“, Senada Kljajića, riječ je o redovnim aktivnostima u cilju što bolje pripreme lovaca i njihovih pasa za izlazak u lov. Istovremeno, kako je istakao, obavljena je vakcinacija i čipovanje pasa i oni su potpuno pripremljeni ta puštanje u lovište. Pse je pregledavao i ocjenjivao kinološki sudija Fahrudin Omerčić, istakavši kako jedino pregledani i certificirani psi mogu sudjelovati u lovu. On je izrazio zadovoljstvo brojnošću i kvalitetom pasa koji su se danas mogli vidjeti na ovogodišnjoj smotri.

Također, praktično ocjenjivanje je sprovedeno i unutar lovačkog gatera u Staroj Rijeci, gdje su psi ocjenjivani u tjeranju divlje svinje. Lovački pas je za svakog pravog lovca predstavlja posebno blago. Lovci svojim životinjama posvećuju dosta ljubavi i pažnje, a kako ističu, oni im to uzvraćaju povjerenjem i odanošću.

Lovci često vole reći kako uspjeh u lovu u velikoj mjeri zavisi od kvaliteta, urođenih osobina i uvježbanosti lovačkog psa. Na ovogodišnjoJ smotri mogle su se vidjeti razne vrste lovačkih pasa.

Vlasnici su ponosno paradirali sa svojim posavskim, istarskim i balkanskim goničima, njemačkim prepeličarima, bosanskim baracima i drugim vrstama lovačkih pasa. Još jednom se potvrdilo kako sanski lovci posjeduju dobre, kvalitetne i njegovane životinje.

KOMENTARI