instant fap
Naslovnicainmedia danas

SNAGA SDA – U Kruharima i Jezernicama!

SNAGA SDA – U Kruharima i Jezernicama!

Prigradska naselja Kruhari i Jezernice su bili domaćini tribine SDA. U samom uvodu, moderatorica tribine Emina Velić-Kljunić zahvalila se mještanima ovih naselja na velikom odazivu. Skupu se prva obratila Predsjednica mjesnog ogranka Kruhari i kandidatkinja na listi za Općinsko vijeće, Erna Pehadžić-Menzil.

 Erna je naglasila da joj je čast i zadovoljstvo što je član SDA i što se nalazi kao kandidat na listi za Općinsko vijeće. „Za one koji me ne poznaju dovoljno, supruga sam Muje Menzila i snaha Hide i Vahida Menzil. Kao Predsjednica mjesnog ogranka SDA i aktivista naše MZ zalagat ću se da riješimo  naše probleme putne infrastrukture, kompletne rasvjete, i problem pasa lutalica. Međutim, to ne mogu sama, zato mi je potrebna i vaša podrška! Mnogo toga možemo učiniti, ali samo kao jedinstvena i složna zajednica. Nemojte biti pasivni posmatrači. Probudimo se, posebno mladi ljudi, zbog čega vas pozivam da u što većem broju izađete na izbore. Podržite i kandidata za načelnika, gospodina Farisa Hasanbegovića, čovjeka iz naroda, koji je svojim radom mnogo dobra učinio za našu općinu Sanski Most, a sigurna sam da će još mnogo više u narednom mandatu, naravno i uz vašu podršku“, poručila je Erna.

Prisutnima se obratila i Alma Tulek, kandidatkinja za Općinsko vijeće ističući kako je protekle dvije godine analizirala zakone koji se bave lokalnom samoupravom, „pa ću se kao vaša mještanka sa tim iskustvom u narednom periodu zalagati za bolji položaj naselja Kruhari i Jezernica. Trudit ću se da olakšam život vama mojim komšijama kako bi svi zajedno živjeli u jednom boljem ambijentu.“

Nakon Alminog obraćanja, Mensur Seferović – Predsjednik OO SDA Sanski Most istakao je da ga raduje jedinstvo koje se prepoznaje na ovoj tribini uz naglasak na rezultate iz proteklog mandata. A oni jasno pokazuju da se povećao broj zaposlenih, izvoz i svi ostali ekonomski parametri. Seferović se javno zahvalio i Prim. Dr. Mustafi Avdagiću koji je nositelj liste za Općinsko vijeće. „Hvala i svim drugim kandidatima koji su prihvatili odgovornost da i naredni mandat Sanski Most bilježi pozitivne pomake. A naša lista na kojoj su ugledni poduzetnici, liječnici, poljoprivrednici, borci, te mlade i sposobne osobe, može dati doprinos boljitku naše zajednice“, završio je Seferović.

Prisutnima se obratio i nosilac liste za Općinsko vijeće, Prim. Dr. Mustafa Avdagić. I on se zahvalio na odazivu i istakao da će Kruhari i Sanski Most u cjelini izborom Erne dobiti kvalitetan kadar u Vijeću. „Naš je osnivač i predsjednik rahm. Alija govorio da je SDA jedna velika rijeka koja pokreće pozitivne procese u BiH. A svi ti procesi se ubrzavaju zajedništvom koje nam je potrebnije nego ikad, zbog čega i pozivam naše sugrađane da iziđu na izbore i daju svoj glas najboljoj listi – listi SDA i svakako našem uspješnom načelniku Farisu Hasanbegoviću“, poručio je Avdagić. 

Po okončanju javne tribine, mještani Kruhara i Jezernica su se nastavili družiti sa kandidatima SDA.

KOMENTARI