instant fap
NaslovnicaVijesti

Snažne eksplozije odjeknule na aerodromu u Briselu: 11 osoba poginulo, više povrijeđeno

Snažne eksplozije odjeknule na aerodromu u Briselu: 11 osoba poginulo, više povrijeđeno

Jedanaest ljudi je navodno je poginulo, a više desetina je ranjeno nakon dvije snažne eksplozije na aerodromu Zaventem u Briselu, prenijeli su lokalni mediji.

Zbog jakih eksplozija koje su odjeknule na briselskom aerodromu, najmanje jedan avion je evakuiran, a na snimcima se vide putnici kako trče po terminalu, prenijeli su svjetski mediji.

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju dim iz jedne od zgrada na terminalu aerodroma. Uzrok eksplozije za sada nije poznat.

Neki izvještaji govore da ima i žrtava, ali još uvijek nema zvaničnih informacija. Željeznički saobraćaj na aerodromu je obustavljen, prenosi Reuters, a belgijski mediji javljaju da ima i nekoliko povrijeđenih na aerodromu.

Do eksplozije je došlo na mjestu čekiranja putnika iz Sjedinjenih Američkih Država.

Avioni ne mogu slijedi na aerodrom u Briselu te su letovi preusmjereni na Antwerp. Vide se čak i neki avioni kako kruže iznad grada Liege. S briselskog aerodroma apeliraju da putnici ne dolaze na aerodrom, koji je evakuiran.

Eksplozije su se pojavile četiri dana nakon zarobljavanja Salaha Abdeslama u Briselu, glavnog osumnjičenog za novembarske napade u Parizu.

KOMENTARI