instant fap
NaslovnicaUncategorized

Softver za kontrolu SMS poruka zaposlenih ili djece

Softver za kontrolu SMS poruka zaposlenih ili djece

Nova američka kompanija Uppidy razvila je softver pomoću kojeg roditelji i poslodavci imaju mogućnost da kontrolišu poruke svojim podređenima.

Novoosnovana kompanija nazvana Uppidy razvila je softver pomoću kojeg se SMS poruke automatski snimaju na „oblak“ pa je na taj način pojedincima, roditeljima ili vlasnicima kompanija omogućen jednostavan uvid u SMS-ove svojih radnika ili djece.

Uppidy je osnovao Džošua Konov koji je na ideju došao pošto mu je mobilni telefon upao u WC šolju, pa je prošao pravi pakao da ponovno dođe do svojih SMS poruka. Ova malena kompanija nastala je u Vašingtonu prije godinu dana i u početku je svoje usluge pružala besplatno. Nedavno je, međutim, počela svoj softver prodavati klijentima u korporativnom svijetu, prenosi Smedia.rs.

Konov tvrdi da je prvobitna ideja bila da softver prodaje fizičkim licima (recimo roditeljima koji žele kontrolisati SMS-ove svojih nestašnih tinejdžera), no interes raznih korporacija vrlo brzo ga je natjerao da pažnju preusmjeri prema službenim licima.

Za ljude koji tragaju za jednostavnim načinom arhiviranja lične (tekstualne) komunikacije, Upiddy definitivno zvuči kao dobro rješenje.

Za radnike koji su (s punim pravom) zabrinuti kako će im poslodavac pomoću ovog softvera neopravdano zadirati u privatnost, možda je najbolje da svu privatnu prepisku obavljaju preko privatnih telefona.

„Kad koristite mobilni u vlasništvu poslodavca, trebalo bi se tako i ponašati. Prema mom mišljenju, očekivati da koristite mobilni u vlasništvu kompanije bez mogućnosti da poslodavac ima uvid u svu komunikaciju koju preko tog uređaja obavljate je jednostavno suludo“, naglašava Konov.