instant fap
NaslovnicaBiH

SOVE KRAJINE UPOZORAVAJU: Ne dozvolite da vas prevari Hamdija Lipovača

SOVE KRAJINE UPOZORAVAJU: Ne dozvolite da vas prevari Hamdija Lipovača

Zbog sve opšteg političkog, ekonomskog i bezbjedonosnog stanja u USK, koordinacioni odbor boračkog Regionalnog udruženja Organizatori Otpora ” Sove Krajine ” pozivaju otvoreno i javno političke parlamentarne stranke USK i to SDA , ASDA, DNZ, SBiH, Ekrema Prošiča i Farku Hodžića iz SDP na stvaranje nove koalicije radi ukazivanja nepovjerenja premijeru kantona i rušenju vlade USK u cjelosti.

Ovo udruženje raspolaže u potpunosti sa informacijama da je SDP USK na čelu sa Hamdijom Lipovačom doveo ovaj kanton u bez-izlaznu situaciju na ekonomskom, privrednom i političkom stanju a zbog narušenog lošeg života građana sve se više pogoršava i bezbjedona situacijom u USK.

Ovo udruženje je pokrenulo  aktivnost zajedno sa poštenim članovima iz SDP-a na rušenju Hamdije Lipovače sa funkcije predsjednika SDP-a za USK. Kako se isti obdržava neprincipijelnim pravilima koje se kose sa statutom ove stranke, održavajući se diktatorsko- staljinističkim sistemom, udruženje Sove Krajine već više od 2 mjeseca aktivno radi na rušenju infrastrukture SDP- na cijelom području USK. U Cazinu, Bosanskom Petrovcu i Bosanskoj Krupi, nepostoji SDP osim povjereništva imenovanog od strane Lipovače.

Mi želimo biti Vaš partner i sa Vama otvoreno razgovarati o svim  pitanjima koje se tiče građana USK. Mi smo preliminarno započeli razgovore kao npr.  modelu  održanja tekuće   fiskalne politike, likvidnosti i stabilnosti budžeta ovog kantona.  Otvoriti  pitanje  racionalnijeg , transparentnijeg i odgovornijeg  načina trošenja  budžetskih sredstava USK.

Izvršiti Reviziju svih do sad vladini Agencija i nelegalno zapošljavanje u administraciji Vlade i Vladinih agencija od strane Lipovače

Aktivno razmotatrati i rješavati akutno pitanje rezultata privatizacije te  potrebe  aktivnije uloge  filijale Razvojne banke BiH u Bihaću  koja postoji i ne  daje značajnije rezultate.

Kroz ove naše daljnje  razgovore želimo dotaknuti stav ovog udruženja o povratku Agrokomerca Radnicima, jer je Agorokomerc vitalni nacionalni interes građana Krajine Kordinacioni odbor odlučio je da će punim svojim kapacitetom stati iza Radnika i njihovi prava nad Agrokomercom. Uskoro zakazujemo press konferenciju u Velikoj Kladuši pred radnicima Agrokomerca i iznošenja  našeg stava i podrške radnicima.

Želimo otvoreno i transparentno učestvovati o Zakonu o  dopunskim pravima branitelja i njihovih porodica  kojim  bi  se konačno  definisala  statusna prava Organizatora otpora 91-92 godine, budući da  je u osnovnom zakonu ova kategorija bila samo spomenuta u deklarativnom  smislu.

Želimo da Vi  SDA, ASDA, DNZ, SBiH i Ekrem Prošić zv. Maršal, i Farko Hodžić zv. Hodža iz SDP-a preuzmete ulogu spašavanja Krajine i građana USK. Vi ste nova snaga i naša nada za bolje sutra i konačno spašavanje ovog USK od  kraha i beznađa.

Posebno se obraćamo parlamentarnoj stranci ASDA Ne nasjedajte na lijepe riječi Lipovače, klonite se tog narodnog munafika i licimjera

Pozivamo Vas da odmah krenete u preliminarne razgovore o preuzimanju vlasti.

U Bihaću dana 02.06.2012. godine

Koordinacioni odbor udruženja

Predsjednik udruženja za Regiju Krajine Bajrić Senad