Sportska suradnja rukometaša iz Sane i evropskih prvaka iz Zagreba

Homeinmedia danas

Sportska suradnja rukometaša iz Sane i evropskih prvaka iz Zagreba

ZAJEDNIČKI PROJEKAT GNK DINAMO ZAGREB I FONDACIJE “IDRIZ JAKUPOVIĆ” U KUPRESU

Na temelju Ugovora o poslovno-sportskoj suradnji između Fondacije “Idriz Jakupović” i Rukometnog kluba RK PPD ZAGREB koji je potpisan 17.3.2018.godine u Zagrebu, direktor Rukometnog kluba RK PPD Zagreb dr.sc.Vedran Šupuković je 15.1.2019.godine donio odluku o doniranju sportske opreme – 20 kompleta dresova za potrebe treninga selekcija Rukometnog kluba “Sana 7” iz Sanskog Mosta.

Ova vrijedna donacija je uručena rukometašima RK “Sana 7” dana 6.2.2019. u Gradskoj sportskoj dvorani u Sanskom Mostu.

Podsjećamo javnost da je pomenutim ugovorom o suradnji rukovodstvo Fondacije iniciralo okvir saradnje i zajedničkog interesa na razvoju obrazovno-edukacijskog rada sa sportašima, kao i školovanje, stipendije i specijalizacije igrača u svim dobnim skupinama na teritoriji Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, putem zajedničke koordinacije omladinskih pogona i zajedničkih kampova, nakon čega je uslijedila i prva zvanična aktivnost 01.06.2018.godine u Zagrebu, kada je delegacija Fondacije na čelu sa dr.Ajdinom Jakupovićem uručila donaciju 20 sportskih torbi za potrebe rada omladinske selekcije Rukometnog kluba PPD Zagreb.

Rukometni klub Zagreb osnovan je 1922.godine. 
U svojoj trofejima iznimno bogatoj povijesti rukometni klub Zagreb osvojio je 10 titula prvaka Jugoslavije, a dominacija se nastavila i u Hrvatskoj, gdje su rukometaši Zagreba u svih 27 izdanja nacionalnog prvenstva trijumfovali. 
U bivšoj Jugoslaviji zagrebaši su osvojili Kup davne 1962. godine, dok su u Hrvatskoj to ponovili u čak 25 navrata. Najveći europski uspjeh rukometni klub Zagreb dosegao je u dva navrata 1992. i 1993. godine, kada se okitio titulom prvaka Starog kontinenta.

U čak četiri sljedeća finala (1995., 1997., 1998., 1999.) Zagreb je gubio Ligu europskih prvaka, ali je unatoč tomu ostao i jest jedan od najtrofejnijih klubova Europe. Europski Superkup osvojen je 1993. godine, a regionalna SEHA Gazprom liga 2012. godine. Sa čak 60 osvojenih velikih trofeja u svojoj povijesti RK PPD Zagreb najtrofejniji je hrvatski rukometni i sportski klub općenito. Svoje utakmice na domaćem terenu RK PPD Zagreb igra u Areni Zagreb.

Direktor RK PPD Zagreb, Vedran Šupuković je rođeni Bosanac iz Maglaja, nesebično podržava humanitarni rad Fondacije.

U rukometnom klubu europskih razmjera, kakav je PPD Zagreb, su spremni ulagati u kvalitetan odabir igrača iz bosanskohercegovačkog bazena, koji je predstavljao jedan od glavnih rasadnika najboljih igrača ovoga kluba u njegovoj uspješnoj istoriji.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0