instant fap

Sportski događaji za Dan oslobođenja

Sportski događaji za Dan oslobođenja

U sklopu manifestacije kojom se obilježava Dan oslobođenja Sanskog Mosta predstojećeg vikenda se organizira nekoliko sportskih događaja. Prvi je međunarodni turnir košarke u kolicima „Sana 2013“ čije je svečano otvaranje u subotu, 12 oktobra, u 10 sati u Gradskoj dvorani. Turnir traje dva dana, a učestvuju četiri ekipe. Popred domaćina KIK „Sana“, na ovom tradicionalnom sportskom događaju još će se takmičiti KIK „Maribor“ iz Slovenije, te dva bosanskohercegovačka kluba „Vrbas“ iz Banja Luke i „Zmaj iz Gradačca. Turnir se završava u nedjelju u 13 sati je kada će biti uprličeno svenano proglašenje pobjednika.
Drugi sportski događaj je također u narednu subotu. Naime, Konjički klub „ Sana“ iz Sanskog Mosta na hipodromu „Šejkovača“ organizuje velike galopske konjičke trke. Ovaj sportki događaj se organizuje u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja općine Sanski Most i nosi naziv „Memorijal generala Mehmeda Alagića“. Ljubitelje konjičkog sporta, ali i sve ostale zainteresirane građane, može radovati činjenica da će moći vidjeti četiri utrke u kojima će učestvoati između 25 i 30 grla iz skoro svih klubova iz Bosne i Hercegovjne. Pored grla iz sanske općine, svoj dolazak već su najavili vlasnici grla iz Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše, Prijedora, Gradačca ,Visokog i Živinica. Zaljubljenici u konje i konjički sport posebno će moću uživati u zanimljivom dvoboj trkaćih konja iz Sanskog Mosta jer se u subotu očekuje nastup skoro svih grla iz sanske općine.
Treći sportski događaj koji se organizira u povodu Dana oslobođenja Sanskog Mosta je u nedjelju, 13. oktobra, kada će se u restortanu Zlatna dolina sa početkom u 10 sati održati tradicionalni šahovski turnir „Sana open 2013“. Turnir ogranizuje Šaghovski klub „Dr. Dido“, a očekuje se učešće velkih šahovskih imena iz skoro cijele BiH.

KOMENTARI