instant fap
NaslovnicaBiH

Sprema se nova prevara; Političkom žongleru ispadaju loptice…

Sprema se nova prevara; Političkom žongleru ispadaju loptice…

Nove manipulacije bosanskog političkog klauna, ministra unutrašnjo-političkih odnosa Zlatka Lagumdžije, doživljavaju svoju kulminaciju.

U nedostatku rezultata svoje vlasti i koalicije koju je sam (s)klepao sa legitimnim i nelegitimnim predstavnicima naroda u Bosni i Hercegovini, svoj spas pokušava da nađe u ponovnom  prekomponiranju vlasti. Da bi skrenuo pažnju sa gorućih životnih problema za koje je isključivo odgovorna njegova stranka, pokreće iznova političke afere koje tresu Bosnu i Hercegovinu.

Otvarajući (ali ne do kraja) vrata zahuktalom SBB-u, i pozivajući do sada protjerane HDZ-ovce ponovo u vlast, danas je nastavio svoje beskrupolozne manipulacije. Pokušava dobiti i “jare i pare”, uvlačeći u istu Federalnu Vladu i HDZ-ovce i hrvatske platformaše Lijanovića i Jurišića.

Jedini cilj mu je uništiti Čovićev teško stečeni kredibilitet koji je s pravom zaradio u BH javnosti, postavljajući jasne uslove HDZ-ovog opravdanog ulaska u vlast.

Skoro dvije godine, zastrašujuće je njegovo žongliranje političkim strankama – SDA, HDZ, HDZ 1990, HSP, Lijanovići, SNSD,SDS…  – kao sa lopticama. Ukoliko ovom političkom žongleru “popadaju loptice iz ruku”, što je vrlo vjerovatno, Lagumdžija će optužiti sve druge stranke da su odgovorne za krizu koju je on napravio.