instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Sramota u bh. komšiluku: Onkološki pacijent prenoćio u hodniku bolnice

Sramota u bh. komšiluku: Onkološki pacijent prenoćio u hodniku bolnice

Onkološki pacijent je u najvećoj bolnici u Hrvatskoj, zagrebačkom KBC-u, proveo noć na hodniku hematologije. Bio je odvojen paravanom.

“Bolesnik je dobio određenu vrstu svoje terapije gdje se određeni postupak mora započeti u terminu i naprosto naš profesor je rekao da je za pacijenta vrlo bitno da se započne s tim datumom“, kazala je za RTL Ana Ljubas, glavna medicinska sestra KBC-a Zagreb.

Osim tog pacijenta, na hodniku je bio još jedan jer su sve sobe bile pune. Ljubas kaže da povremeno nemaju drugog izbora. “Ja sam otišla razgovarati s gospodinom, izvinila sam se. On je shvatio”, kaže.

U Splitu čvrsto vezali ženu koja je doživjela moždani udar

Na neurološkom odjelu KBC-a Split nalazi se 91-godišnja nepokretna majka Maše Zrnić. Žena je doživjela moždani udar. Maša je fotografisala ruku svoje majke kako bi pokazala koliko su je čvrsto vezali u bolnici. Od posljedica vezivanja ruka joj je plava.

“U početku je to bili relativno prihvatljivo jer bi je vezali gazom i relativno labavo. Ali ovaj vikend su je vezali kaišima koji su dostojni Hannibala Lectera“, govori Maša i dodaje da je u istoj bolnici preminuo njen otac te da je isto bio vezan.

“Razumijem preventivne mjere što se tiče sprječavanja da iščupa sondu, ali ove lezije koje su joj napravili remeni – to je zaista za svaku osudu“, kaže Zrnić.

KBC Split se RTL-u nije očitovao u vezi slučaja, no iz KBC-a Zagreb su potvrdili da je pacijent s hodnika premješten u sobu, prenosi Index.

KOMENTARI