instant fap
Naslovnicainmedia danas

Srce za djecu oboljelu od raka: Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro

Srce za djecu oboljelu od raka: Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro

Djeca oboljela od raka trebaju mnogo snage da prebrode sve one teške dane koje sa sobom donose dijagnoza i kompleksno liječenje. Svoju snagu pronalaze najprije u svojoj porodici, jer porodica donosi stabilnost, sigurnost i toplinu. Porodica je osnova svima nama i vjetar u leđa.

Dolaskom maligne bolesti porodica djece oboljele od raka često biva rastavljena. Stoga se Udruženje Srce za djecu trudi da održi porodicu na okupu i pruži mogućnost djeci da provode što više vremena sa svojim najbližima kako bi imali svoj vjetar u leđa za nastavak borbe

Sada je jedini trenutak koji djeca oboljela od raka i njihove porodice imaju.

U teškoj borbi za život djeteta prošlost postaje nevažna, a budućnost neizvjesna. Sada je jedini trenutak koji svi imamo na raspolaganju i trebamo ga iskoristiti na najbolji mogući način, u toplom zagraljaju i ljubavi sa svojom porodicom. Iskoristimo ga da razumijemo ljude u potrebi, da pomognemo nekome, da učinimo svakog dana bar jedno dobro djelo, jer tako mijenjamo svijet na bolje. Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro!

“Pogledajte video priču naše heroine Hane Pašanbegović i njegove porodice na linku u nastavku ili na društvenim mrežama Udruženja. Ona je sinonim za svu djecu koja vode tešku bitku za život te za sve porodice širom BiH koje se bore s dječijim rakom”, navodi se u saopćenju.

Tokom kampanje „Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro“, ali i svih ostalih dana u godini, možete podržati djecu oboljelu od raka i njihove najmilije pozivom na humanitarni telefon 17010 (pozivom donirate 2 KM) i donacijom na žiro račun Udruženja “Srce za djecu”:

161 00000 388 900 27
Raiffeisen bank d.d. BiH

Za uplate iz inostranstva:

BA39161 00000 388 900 27 
SWIFT code RZBABA2S 
Raiffeisen bank d.d. BiH,
Zmaja od Bosne bb, 71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

KOMENTARI