instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

SREDNJA POLJOPRIVREDNA Upisuje 50 učenika

SREDNJA POLJOPRIVREDNA Upisuje 50 učenika

Buduće srednjoškolce uskoro očekuju upisi u srednju školu tako da se većina njih ovih dana nalazi pred odlukom koju školu upisati i odabrati buduće zanimanje.

Jedna od tri srednje škole sa područja naše općine koja će ove godine otvoriti vrata novim učenicima je i Srednja poljoprivredna škola “Sanus futurum”.

Kako nas je upoznao direktor škole Senad Tičević, ova obrazovna ustanova ove godine planira upisati 50 učenika u dva kombinirana odjeljenja četverogodišnjih zanimanja, a to su poljoprivredni tehničar općeg smjera, poljoprivredni tehničar fitofarmaceut, veterinarski i ekološki tehničar.

Srednja poljoprivredna škola ”Sanus futurum”, jedina je obrazovna ustanova ovakve vrste na području Unsko-sanskog kantona, ali i šire, koja pruža idealne uslove za boravka i edukaciju u oblasti poljoprivrdne proizvodnje.

Pored mogućnosti internatskog smještaja, učenicima je omugućena naobrazba u savremeno opremljenim učionicama sa visoko kvalitetnim pomagalima i učilima, dok za izvođenje praktične nastave učenicima i nastavnom osoblju stoji na raspolaganju ekonomsko dobro u sklopu kojeg se nalazi stočna farma skupa sa sjetvenim površinama.

KOMENTARI