instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Srpski desničari krenuli “braniti Kosovo”, ali ih vratili jer nisu imali PCR test

Srpski desničari krenuli “braniti Kosovo”, ali ih vratili jer nisu imali PCR test

Bihali je na Twitteru objavio kako je sa nekoliko pripadnika Levijatana krenuo na Kosovo da bi nakon ovosedmičnih incidenata u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu, kako kaže, “bili uz svoj narod”, ali da je jedna grupa ušla, a druga ostala da sačeka jutro i antigenski test

Snimak Pavla Bihalija, predsjednika desničarske organizacije Levijatan, o tome kako su prije dvadesetak dana kada je izbila kriza sa oduzimanjem srpskih tablica na administrativnim prijelazima, pokušali da uđu na sjever Kosova, ali da su vraćeni zbog PCR testa postao je danas viralan, izazivajući podsmijeh brojnih korisnika društvenih mreža, javlja Nova.rs

Međutim, pripadnici Levijatana su i danas pokušali da pređu administrativni prijelaz Jarinje. I dok je jedna grupa uspjela da uđe na Kosovo, druga je vraćena, kako kažu, bez obrazloženja.

Bihali je na Twitteru objavio kako je sa nekoliko pripadnika Levijatana krenuo na Kosovo da bi nakon ovosedmičnih incidenata u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu, kako kaže, “bili uz svoj narod”, ali da je jedna grupa ušla, a druga ostala da sačeka jutro i antigenski test.

“Druga grupa momaka mi je ostala na srpskoj strani, i Srbi prave problem. Ne shvataju da mi nismo huligani i nećemo praviti incidente, prosto u slučaju ‘bilo čega’ želimo biti uz svoj narod. Dakle jedna grupa je prošla, drugoj prave problem”, napisao je Bihali na Twitteru.

Međutim, kako je objavljeno na Instagram nalogu Nacionalne odbrane Levijatan, antigenski test nije bio uzrok njihovog zadržavanja na Jarinju, kako je naveo Bihali.

“Neki ljudi su vraćeni bez objašnjenja nazad. Imamo crvenu liniju i zabranu ulaska na Kosovo. Ne znamo razlog, neće da nam kažu, jednostavno imamo zabranu“, kaže u snimku objavljenom na Instagramu jedan od pripadnika Levijatana, dodajući da će zbog toga kontaktirati srbijansku Kancelariju za Kosovo i Metohiju kako bi vidjeli u čemu je problem.

Inače, snimak Pavla Bihalija koji je dospio u medije objavljen je 23. septembra, kada su na prijelazima Jarinje, Brnjak i Merdare pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU sprečavali ulazak vozila sa srbijanskim tablicama. I tada su pripadnici Levijatana pokušali da uđu na Kosovo.

“Na sjever pokrajine Kosovo i Metohija se može preći samo pješke. Sve je i dalje blokirano”, kaže Bihali u snimku koji je tada objavio na Twitteru.

„I jedno upozorenje za ljude koji će se osmjeliti i skinuti svoje tange i krenuti dole jeste da na prijelazu Brnjak, mi smo vraćeni, traženi su PCR testovi. Dakle, bez toga nema šanse ni da priđete“, rekao je Bihali.

Pavle Bihali iz pokreta Levijatan posljednjih dana ponovo je došao u žižu javnosti jer su pripadnici te organizacije, obučeni u crno, čuvali štand samozvane fondacije „Kapetan Dragan“, koja već nekoliko dana skuplja potpise u centru Beograda za pomilovanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, o čemu se i sam Bihali pohvalio na Twitteru.

„Evo mojih ljudi, evo štanda KEPA iza i NIKOG preko puta. Jučer je bilo oteti, razbiti, oterati bagru, međutim kao i uvijek uživo „građanerija“ je jaka na Twitteru, zato bi ih zamolio da prestanu da mafijaju preko tastature jer su presmiješni. Samo jednom se pojavite da vas odučimo“, napisao je on na Twitteru.

KOMENTARI