instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Srpski mediji:Je li Nikolićeva diploma lažna?

Srpski mediji:Je li Nikolićeva diploma lažna?

Sedmicu dana do drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji napetosti rastu. Tomislav Nikolić optužio je svog protukandidata, aktualnog predsjednika Borisa Tadića za krađu pola milijona glasova, no Republička izborna komisija odbacila je prigovor. Istodobno srpski mediji bave se pitanjem kada je i gdje Nikolić diplomirao.

Tomislav Nikolić jučer je poručio: “Neću se smiriti dok ovo ne istražimo.”

“Ozbiljno razmišljam o tome da se okupimo u Beogradu dan uoči izbora i da pokažemo toj bandi da to nećemo trpjeti, da smo mnogo ponosniji, čestitiji i pošteniji nego što oni misle o nama. I da ovog puta ne damo kozi da čuva kupus” – rekao je Nikolić.

Trenutno je prosvjed jedna opcija, a druga, nakon što je njegov prigovor o krađi pola milijuna glasova odbila Republička izborna komisija, žalba Upravnom sudu u idućih 48 sati. Tajnik Komisije Veljko Odalović rekao je da je prigovor odbijen kao neosnovan, a razmatrane su, kaže, sve činjenice.

‘U njima nema elemenata iz kojih bi utvrdili o kakvim se povredama radi, tako da drugačija odluka nije mogla niti biti donijeta. Predsjednički kandidat ima pravo žalbe, a mi da smo imali više informacija i podataka, vjerojatno bi se upustili u provjeru tih navoda. Sada je sve to u nadležnosti policije’, rekao je Odalović.Odbijanje prigovora za Nikolića bi mogao biti najmanji problem.

S kojom temom je Nikolić diplomirao?

Trenutno se srpski mediji bave kako je i na koji način stekao svoju diplomu. Naime, Nikoliću na diplomi piše: Fakultet za menadžment, tema diplomskog rada “Marketing političke stranke u izbornoj kampanji”. Blic pak donosi da je jedini prijavljeni diplomski rad Tomislava Nikolića u obaveznoj bazi podataka Narodne biblioteke sa sasvim drugog fakulteta i pod drugim imenom koje glasi: Fakultet za trgovinu i bankarstvo “Janićije i Danica Karić”, tema “Berzansko poslovanje i berzanski posrednici na Beogradskoj berzi”.

Stoga se tamošnji mediji pitaju s kojom je temom Nikolić uopće diplomirao kao i je li njegova diploma prava ili lažna.

KOMENTARI