instant fap

Šta se sve desi na Internetu u toku samo jednog minuta

Za samo jedan minut na Internetu korisnici pregledaju više od 20.000 fotografija na društvenoj mreži Flikr, posjete oko šest miliona stranica na Facebooku, pošalju 100.000 tvitova, postave 30 sati novog video materijala YouTube i preuzmu 47.000 aplikacija, pokazalo je istraživanje kompanije Intel.

Prema najnovijim podacima Intela, u samo jednom minutu prenese se skoro 640.000 GB globalnih IP podataka.

Broj umreženih uređaja danas jednak je broju svjetske populacije, a prema očekivanjima, njihov broj će do 2015. biti dupliran.

U tom trenutku će biti potrebno pet godina da bi se pregledali svi video sadržaji koji prolaze preko IP mreže svake sekunde.

Osim toga, svakog minuta biće kreirano 45 zlonamjernih veb sajtova, 15 milijardi uređaja će biti povezano, a Internet saobraćaj će moći da se smjesti na 230.000 DVD diskova.

Takođe, saobraćaj mobilnih uređaja će biti povećan 11 puta, a saobraćaj opšteg interneta tri puta, prognozirali su stručnjaci Intela.

Internet saobraćaj je dramatično porastao u posljednjih nekoliko godina, a razvoj i popularnost socijalnih mreža je bitan razlog za to.

Povezivanje sa internetom se danas proširilo i ljudi mogu koristiti veliki broj uređaja da se povežu na internet.

Od smart telefona, preko tableta, netbuk i noutbuk, do ultrabuk računara, pa čak i automobila, često izgleda kao da je svaka osoba povezana.

Direktor poslovnog razvoja kompanije Intel Andreja Jauković je primjetio da će u narednim godinama, internet saobraćaj nastaviti da raste kako bude rastao broj uređaja priključenih na internet.

”Intel pomno prati ove trendove i kontinuirano radi na razvoju tehnologija za efikasne data centre koji mogu da prate ovu evoluciju”, istakao je Jauković.

Kako bi kreirali savršeno okruženje za razvoj budućih proizvoda koje će pratiti nevjerovatan rast protoka podataka, Intel je najavio komunikacionu platformu sljedeće generacije, pod kodnim imenom ”Kristalna šuma” (Crystal Forest), koja će pojačati performanse i povećati mrežnu bezbjednost.

Procesor Intel Kseon E5 će postati srce fleksibilnog i efikasnog dejta centra koji će pomoći da ostane pod kontrolom, uprkos poplavi podataka, i postaće osnova ”klaud” strukture, koja kontroliše više od 15 milijardi uređaja povezanih na mreži.

KOMENTARI