instant fap

Štampa se drugo izdanje

U punoj konferencijskoj sali hotela Park u Bihaću promovisana je knjiga “Država neboder” autora Asima Kambera. Nakon sarajevske i promocije u Sanskom Mostu, Asim Kamber je izrazio zadovoljstvo zbog velikog interesovanja za njegovu knjigu i u Bihaću.

Među njegovom publikom bilo je i mnogo onih Bišćana i Krajišnika koji su i sami bili povrijeđeni Avazovim izvještajima, okupivši se poput ranjenika koji žele da se o tome prozbori. Recenzent Amir Talić opisao je to riječima da je u BiH danas na sceni politika moći, nasuprot malog i derogiranog čovjeka. Kamber je opisao kako je, nakon formiranja SBB-a u Sanskom Mostu, krenula Avazova hajka na njega, gdje je iz dana u dan objavljeno 46 tekstova, a da mu nijednom nisu dozvolili da reaguje.

– Mislio sam da će to poslije izbora proći, ali i nakon toga uslijedilo je još 13 tekstova, da bi nakon samo jednog, i to pod pritiskom Vijeća za štampu, objavili kratki pasus mog reagovanja, ali su uz to objavili svoj komentar u kojem sam ja, tobože, kabadahijska hobotnica, i da sve te napade zaslužujem, ispričao je Kamber.

Svoju bol i energiju Kamber je pretočio u knjigu punu dokaza, punu rasprave o odgovornosti javne riječi, o leksici, semantici, o filozofiji i aktualnom momentu, knjigu za vječnost nasuprot člancima za dnevnopolitičku upotrebu.

– Oni su sad shvatili da su pretjerali i već odavno me ne napadaju, iako sam se nadao obračunu i nastavku ove moje knjige, kazao je Kamber.
Nakon ove treće promocije, sve njegove knjige su već rasprodane prije nego su i stigle do knjižara, te se zbog toga upravo štampa drugo izdanje, obaviješteni smo od izdavača.

Veliku pažnju Bišćana dobila je i Duška Jurišić, promotor Kamberove knjige, koja je i sama bila žrtva Radončićeve retorike, jer se pozivajući na njenu nacionalnost suprotstavljao njenom profesionalnom uredničkom angažmanu.
– Ja jesam pripadnica drugog naroda, ali ja sam Bosanka, i prvi put ovdje kažem glasaću za Ćamila Durakovića u Srebrenici, kazala je Jurišić.

KOMENTARI