instant fap
Naslovnicainmedia danas

„Staromajdanska hašlamska“

„Staromajdanska hašlamska“

Tradicionalna manifestacija „Staromajdanska hašlamska“ ove godine biće održana u naredu subotu i nedjelju, 20. i 21. juna u Starom Majdanu.

U okviru manifestacije planira se bogat program s brojnim i raznovrsnim sadržajima.

Zahvaljujući organizatorima ovog dvodnevnog događaja, i ovogodišnja manifestacija obilovaće nizom prigodnih sadržaja, a posjetioci će imati priliku da uživaju uz bogat kulturnuo-zabavni i sportski program ove tradicionalne manifestacije.

Planirani početak manifestacije je subota u 19 sati, a predviđen je kulturno-umjetnički program uz folklorne nastupe, izložbu slika Edina Hasanića, te izložbu ručnih radova članica Udruženja žena „Majdanke“.

Predviđeno je i obraćanje zvanica: načelnika Općine Sanski Most, gradonačelnika Starog Majdana te simbolični izbor novog gradonačelnika i primopredaja ključa. Nakon ceremonijalnog dijela planiran je zabavni program do kasno u noć. Drugog dana „Hašlamske nedjelje“ u nedjelju od 9 sati predviđeno je održavanje sportskih igara na stadionu NK „Bratstvo“, uz malonogometni turnir, biciklističke utrke, bacanje kamena s ramena, utrke u vrećama i povlačenje konopca.

Od 10 sati slikar Edin Hasanić i ove godine će organizovati slikarsku koloniju za djecu i odrasle, a u 16 sati planirano je održavanje konjičkih utrka.

Manifestacija „Staromajdanska hašlamska“ ima dugu tradiciju i nosi naziv po hašlami, voćki po kojoj je nekada bio poznat i čven Stari Majdan. Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Općina Sanski Most i Mjesna zajednica Stari Majdan.

Organizacioni odbor „Hašlamske nedjelje“ uputio je poziv građanima da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

KOMENTARI