instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

„Staromajdanska hašlamska“

„Staromajdanska hašlamska“

Tradicionalna manifestacija „Staromajdanska hašlamska“ ove godine biće održana u naredu subotu i nedjelju, 29. i 30. juna u Starom Majdanu.

U okviru manifestacije planira se bogat program s brojnim i raznovrsnim sadržajima. Organizatori manifestacije su Općina Sanski Most, Udruženje žena „Majdanke“ i Mjesna zajednica Stari Majdan. Planirani početak manifestacije je subota u 19 sati, a predviđen je kulturno umjetnički program uz folklorne nastupe, kao i izložba slika Edina Hasanića.

Predviđeno je i obraćanje zvanica: načelnika Općine Sanski Most, gradonačelnika Starog Majdana te simbolični izbor novog gradonačelnika i primopredaja ključa. Nakon ceremonijalnog dijela planiran je zabavni program do kasno u noć.

Narednog dana, u nedjelju 30. juna održaće se malonogometni turnir na stadionu NK „Bratstvo“, biciklističke utrke, bacanje kamena s ramena, utrke u vrećama i povlačenje konopca. Slikar Edin Hasanić će i ove godine organizirati slikarsku koloniju za djecu i odrasle, a u 16 sati planirano je održavanje konjičkih utrka.

Manifestacija „Staromajdanska hašlamska“ ima dugu tradiciju i nosi naziv po hašlami, voćki po kojoj je nekada bio poznat i čven Stari Majdan.

KOMENTARI