instant fap
NaslovnicaMagazin

Sting u znak podrške Ukrajini zapjevao stari hit: “Nadam se da i Rusi vole svoju djecu”

Sting u znak podrške Ukrajini zapjevao stari hit: “Nadam se da i Rusi vole svoju djecu”

Sting je na svom Instagramu otpjevao svoj hit “Russians” iz 1987. kako bi pružio podršku napadnutoj zemlji.

“Iza krvave i itekako pogrešne odluke jednog čovjeka da napadne svog susjeda koji ga ničim ne ugrožava, ova pjesma još jednom je molba za ljudskost”, dodao je Sting i objasnio kako je posvećuje svim hrabrim Ukrajincima koji se bore protiv agresije, ali i Rusima koji protestuju protiv ovog čina uprkos brojnim prijetnjama.

“Mi, svi mi, volimo svoju djecu. Stop ratu” poručio je Sting koji je potom objasnio i kako se može pomoći ljudima iz Ukrajine.

Pjesmu “Russians” Sting je napisao godinama unazad povodom Hladnog rata koji je završio 1991. godine, a u istoj je prozvao i Nikitu Hruščova koji je tada predvodio SSSR kao generalni sekretar Komunističke partije.

“Ne postoji rat u kojem se može dobiti, to je laž u koju više ne vjerujemo”, dio je stihova u kojima se provlači i rečenica “nadam se da i Rusi vole svoju djecu”.

Pjesma je svojevremeno oborila ljestvice slušanosti, a i danas je na njegovom profilu prikupila preko milion i po pregleda.

Podsjećamo, koncert Stinga koji se u Sarajevu trebao održati 19. ovoga mjeseca, prolongiran je za njegov rođendan 2. oktobra.

KOMENTARI