instant fap
Naslovnicainmedia danas

SVAKA ČAST Sanjani radili na produkciji filma “Amanet”

SVAKA ČAST Sanjani radili na produkciji filma “Amanet”

“Amanet” je socijalna komedija o životu glavnog lika Asada koji se nakon školovanja u gradu vraća u rodno selo gdje želi da oženi ljubav svog života, ali indivudalna drama svakog čovjeka koji živi u selu mu postaje prepreka. Upoznavajući različitost svih likova, “Amanet” nas upoznaje i sa nama samima, ali i kulturom, običajima i tradicijom.

“Rad na filmu je trajao godinu dana, a na priči sam radio s ocem, zato je ovo nešto veliko, najveće što sam radio u svom životu. Priču sam adaptirao u scenario, kojeg sam radio nekoliko mjeseci… U prvi mah nisam imao namjeru odmah da snimam film, želio sam da pristupim fundraising kampanji kako bismo sve ispoštovali kako treba, ali moji prijatelji i kolege su se oduševili, željeli su da rade, srcem ušli u priču, a pojavila se i HudHud produkcija koja je koproducent filma i tehnički producenti filma. Odlučili smo snimati, tražili smo podršku od Općine Busovača i Srednjobosanskog kantona koji su nam pomogli koliko su mogli, a u filmu je učestvovalo više od 150 ljudi”, kazao je Begović.

Dodao je da su od sela u Busovači napravili filmski set te da je snimanje trajalo skoro 20 dana. Sve scene su snimane u selu, korištene su privatne kuće, avlije, štale, stoke i automobili specifični za 1989. godinu.

“Na filmu je radilo toliko glumaca, amatera i profesionalaca, tako da je ovo najljepša priča koja mi se desila u životu i nešto o čemu sam maštao kao dječak”, dodao je naš sagovornik.

Prva premijera filma bit će upriličena 16. augusta u Busovači povodom obilježavanja Dana općine, a već od oktobra bit će u kinima širom Bosne i Hercegovine.

Producenti filma su: AmfiTeatar Busovača, BZK Preporod Busovača i HudHud produkcija, Ajdin Hasanić i direktor fotografije Nevres Softić.

KOMENTARI