instant fap
NaslovnicaSanski Most

SVEČANO I VESELO U OŠ „HASAN KIKIĆ“

SVEČANO I VESELO U OŠ „HASAN KIKIĆ“

U Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ u Sanskom Mostu jučer je bilo svečano i veselo. Sa radom je počela  trodnevna mala škola za prvačiće koji će u seprembru  poći u prvi razred.

Uz pratnju roditelja budući prvačići su posjetili školu i prvi put se upoznali sa svojiM učiteljima i učionicom. Sljedećih devet godina osnovna škola bit će mjesto gdje će se oni izgrađivati u dobre ljude i usvajati nova znanja i vještine. Njihov polazak u školu jedan je od prijelomnih događaja u životu, kad završava predškolsko, a počinje školsko razdoblje. To je vrijeme kada bezbrižnu dječju igru zamjenjuju određene školske obveze, red, rad i disciplina, vrijeme odvajanja djeteta od roditelja i privikavanja na novu sredinu i nepoznate osobe.
Kako nas je upoznala Safija Lasić, direktorica OŠ „Hasan Kikić“, u ovu obrazovnu ustanovu je upisano 30 prvačića.
„ Polazak u školu prekretnica je u životu svakog djeteta. To je susret sa novom, nepoznatom sredinom, što i za odraslu osobu može biti neugodno iskustvo. Nama je cilj uspostaviti most sa roditeljima, jer to je garancija uspjeha u odgoju i obrazovsanju svakog djeteta. Ja mislim da će se djeca dobro snaći, da će biti zadovoljna sa našom školom i sa svojim učiteljima.

Ovu generaciju učenika će preuzeti učitelji Majda Selman i Mujo Ganović“, rekla je direktiricaca Lasić.
Povodom početka rada „Male škole za buduće prvačiće“,  učenici starijih razreda su za svoje nove kolege priredili bogat kulturno zabavni program. Igralo se, recitovalo i glumilo, pjevalo i sviralo. Budući osnovci su bili oduševljeni i sa osmjehom na licu su  svoje buduće školske drugove nagradili dugotrajnim aplauzom.