instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Svjetske vođe poslale tople poruke i lijepe želje povodom mjeseca ramazana

Svjetske vođe poslale tople poruke i lijepe želje povodom mjeseca ramazana

Dok muslimani širom svijeta počinju svoj ramazanski post, nekoliko svjetskih vođa poželjelo je muslimanskoj zajednici miran i blagoslovljen mjesec ramazan.Jedan od njih je i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump i u svojoj prouci pozvao muslimane na ujedinjenje. 

“Zajedno, u duhu Ramazana, možemo postići skladnije i složenije društvo. Melania se također pridružuje čestitkama i šalje najljepše želje muslimanima u Sjedinjenim Državama i širom svijeta za ovaj blagoslovljeni mjesec”, napisao je Trump u svojoj poruci. 

Premijerka Velike Britanije Theresa May na Twitteru je poslala poruku muslimanima širom svijeta. 

“Ramazan predstavlja univerzalne vrijednosti mira, predanosti i ljubavi. Svim muslimanima u Velikoj Britaniji i širom svijeta: Ramadan Kareem”, napisala je May.

U svojoj video poruci, kanadski premijer Justin Trudeau rekao je da je ramazan pokazuje neke od najbitnijih vrijednosti islama, kao što su suosjećanje i služenje drugima. Video je počeo s muslimanskim pozdravom “assalamualaikum”. 

Lijepe želje muslimanima poželio je i australski premijer Scott Morrison. 

Lijepe želje i poruke poslao je potpredsjednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, te glavni sekretar Ujedinjenih naroda António Guterres.

KOMENTARI