instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Talentirani Irhad Krkić

Talentirani Irhad Krkić

Jedan od najstandardnijih i najvažnijih igrača nogometnog kluba Rudar Kamengrad posljednjih nekoliko sezona je dvadesetjednogodišnji Irhad Krkić. Momak o kojem se ne priča mnogo ali momak koji pruža odlične partije u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Iako je još uvijek veoma mlad, ovaj nogometaš na terenu djeluje veoma iskusno. Rođen je 22. septembra 2003. godine. Nastupao je za omladinske selekcije Podgrmeča, a sa 16 godina je debitovao i za prvu ekipu. Nakon toga je nastupao i za juniorsku ekipu FK Velež, kao i za juniorsku ekipu FK Tuzla City u juniorskoj Premier ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon toga vratio se kod nekadašnjeg trenera iz omladinskih selekcija Podgrmeča, Ferida Kuželja i potpisao za Rudar Kamengrad, čiji je član i danas. Kuželj je od ulaska u Drugu ligu s Rudarom uvijek među ekipama koje se nalaze na vrhu tabele, a jedna od važnijih karika u ekipi je upravo Krkić.

Veoma važno je napomenuti da je ekipa Rudara sačinjena od veoma mladih nogometaša, a i o njima ćemo pisati u narednom periodu.

KOMENTARI