instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Talić na druženju svjetskih književnika

Talić na druženju svjetskih književnika

U organizaciji PEN centra Slovenije, protekle sedmice održano je na Bledu druženje književnika iz brojnih svjetskih zemalja.

Bosnu i Hercegovinu na ovom događaju predstavljao je sanski književnik Amir Talić. Inače, radi se o pedesetim po redu susretima književnika u organizaciji PEN centra koji predstavlja svojevrsno svjetsko udruženje književnika i ima svoje ispostave u brojnim svjetskim zemljama.

Ove godine domaćin za učesnike iz 65 zemalja bio je slovenački PEN, a Talić je na ovom događaju sudjelovao u svojstvu pozvanog gosta. Inače, PEN redovno organizira javne tribine, okrugle stolove i debate na kojima se razgovara i raspravlja o brojnim temama, a ove godine tema je bila položaj i rad književnika u zemljama koje su pogođene ratovima i krizama. U okviru sedmodnevnog programa, organizirano je nekoliko okruglih tolova i debata u okviru kojih je Talić imao zapaženu debatu o djelovanju pisaca u postkonfliktnim društvima kakvo je bosanskohercegovačko.

Također, u sklopu predstavljanja svog književnog opusa, Talić je skupa s poznatim makedonskim pjesnikom Ernisom Lafanazovskim gostovao u Jesenicama gdje je u tamošnjem kulturnom centru govorio svoju poeziju.

KOMENTARI