instant fap
NaslovnicaLokalne temeOstalo

Teškim krađama nanio materijalnu štetu u iznosu od oko 12.700, 00 KM

Teškim krađama nanio materijalnu štetu u iznosu od oko 12.700, 00 KM

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine policijski službenici Policijske stanice Kozarac su došli do postojanja osnova sumnje da je lice inicijala E.K. (1993) iz Sanskog Mosta izvršilac dva krivična djela protiv imovine, a koja su počinjena na području koje operativno pokriva ova policijska stanica.

Naime, osumnjičeni je u toku mjeseca juna 2015. godine i maja 2016. godine počinio krivična djela za koja se sumnjiči. Lice E.K. je prilikom izvršenja krivičnih djela uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata ulazio u unutrašnjost prostorija koje su bile meta napada, kojom prilikom je otuđivao novac, računarsku tehniku i zlatni nakit. Otuđene predmete isti je dalje prodavao trećim licima a ostvarenu dobit je zadržavao za sebe.

Osumnjičeni je izvršenjem ovih krivičnih djela oštećenim licima nanio materijalnu štetu u iznosu od oko 12.700,00 KM, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kacelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teška krađa“ protiv lica E.K.

KOMENTARI