instant fap
NaslovnicaMagazin

Tip žena koje muškarci najčešće varaju

Tip žena koje muškarci najčešće varaju

Američka studija posmatrala je veze u kojima jedan partner zarađuje znatno više od drugog. Cilj je bio otkriti povećava li “jaz” u zaradi vjerovatnost da će jedan partner prevariti drugog.

Poznato je da oslanjanje na nekoga finansijski sigurno može utjecati na osjećaj moći i jednakosti u vezi te da osoba koja je finansijski ovisna o partneru kompenzira to na neprimjerene načine. Tim mišljenjem vodio se istraživači tim koji je otkrio da kad žena zarađuje znatno više od partnera, veće su šanse da će je on prevariti.

Istraživanje Univerziteta u Connecticutu otkrilo je da muškarci starosti između 18 i 32 godine koji zarađuju 70 posto kućanskih prihoda rjeđe varaju partnerice, dok će muškarci koji zarađuju značajno manje od svojih partnerica prije počiniti preljub.

“Osobe koje finansijski ovise o partneru nevjernost nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu ovisnost mogu doživljavati posebno prijetećom.

Ekonomski ovisnom muškarcu nevjernost, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će kompenzirati finansijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerice koja u dom donosi hljeb”, zaključuje voditeljica istraživanja, sociologinja Christin Munsch.

KOMENTARI