instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Tragično stradala Lana Bijedić iz Mostara ispraćena na vječni počinak

Tragično stradala Lana Bijedić iz Mostara ispraćena na vječni počinak

Na gradskom groblju Sutina u Mostaru jutros je organizovan posljednji ispraćaj mostarske studentice Lane Bijedić koja je prije nekoliko dana ubijena nedaleko od Ljubuškog.Ispraćaju su prisustvovale i njene kolege iz Srednje građevinske škole u Mostaru, a za sve Mostarce koji su se željeli oprostiti od Lane bio je organizovan prijevoz do groblja s dvije lokacije. Prisustvovao je i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Prema želji njene majke Lana će sutra biti ukopana u Beogradu.

Još uvijek se čeka na nalaze vještačenja telefona, koji bi trebali dati više informacija s kim je Lana bila kobne noći. Prema posljednjim informacijama, trebala je popiti kafu s drugaricom i zaputiti se u Sarajevo gdje je trebala nastaviti školovanje.

Njeno tijelo izvukli su pripadnici Gorske službe spašavanje iz Ljubuškog i Čitluka nakon što je jedan od ribara uočio i pozvao policiju. Obdukcija je pokazala da je Lana na glavi imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju kod gušenja. Imala je i povrede podlaktice te prijelom rebara. Zbog vode koja je pronađena u plućima pretpostavlja se da je bila živa kada je ubačena u rijeku.

KOMENTARI