instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Traktorom na put oko svijeta: Posjetili i Sanski Most

Traktorom na put oko svijeta: Posjetili i Sanski Most

Projekat istraživanja Bosanske doline piramida u Visoko svakodnevno privlači brojne zanimljive turiste i goste, a u subotu je na lokalitetu Podzemnog labirinta tunela Ravne zatekli boravila tročlana ekspedicija iz Poljske.

Naime, radi se o troje Poljaka, Piotru Sliwinskom, Marcinu Obaleku i Moniki Filipiuk – Obalek, koji su već nekoliko godina dio svjetski poznatog projekta “TRAKTORIADA – Traktorom oko svijeta”, putovanja u kojem su obišli cijeli svijet na traktoru. Odakle ova trojka u Visokom i odakle u posjeti tunelima i Bosanskoj piramidi Sunca?

“Osim putovanja jako nas zanimaju i historijske i arheološke lokacije, tako da smo nakon što smo ove godine obišli veći dio Južne Amerike, uključujući i Peru, Boliviju, Čile i Argentinu, odlučili ovaj drugi dio godine krenuti sa ekspedicijom preko BIH, pa sve do Afrike i piramida u Egiptu. Nakon obilaska Južne Amerike i tamošnjih arheoloških lokacija i nakon što smo saznali za otkriće piramida u Evropi, odlučili smo posjetiti i vašu zemlju, a nas inače ne interesuju natpisi i pisanja, već nam je cilj na licu mjesta se uvjeriti u sve ono što je otkriveno, pa smo tako stigli i do Visokog”, ispričali su zanimljivi Poljaci za portal Visoko.co.ba.

Kako su kazali o istraživanjima i projektu u Visokom su mnogo čitali, a sad su iskoristili priliku da sve to i na licu mjesta vide.

“Obišli smo tunele Ravne, a sad traktorom idemo i na Bosansku piramidu Sunca. Utisci su zaista pozitivni, cijela lokacija je na neki način mistična, ali se osjeti i ta neka pozitivna energija. Sad nastavljamo putovanje na Bosansku piramidu Sunca, a nakon Visokog posjetit ćemo i Sarajevo i Mostar”, kazali su Piotr, Marcin i Monika za portal Visoko.co.ba.

Ovih dana primjetili smo ih i u Sanskom Mostu, gdje su svratili da predahnu od ovog neobičnog putovanja.

Njihovo putovanje dalje ih vodi prema Crnoj Gori i Albaniji, a ovogodišnji cilj je Afrika, tačnije Egipat i obilazak egipatskih piramida.

KOMENTARI