instant fap
NaslovnicaSport

TRAŽI DUPLO VEĆU PLATU OD RAKITIĆA Samo bi Messi zarađivao više u Barceloni

TRAŽI DUPLO VEĆU PLATU OD RAKITIĆA Samo bi Messi zarađivao više u Barceloni

Barcelona je bila oduševljena što joj se smiješi veliko zimsko pojačanje za siću. Tako bi i bilo što se tiče odštete, ali kada je zvijezda na pregovorima ispalila koliku plaću želi..

Nakon što prošlog ljeta nije uspjela dovesti Philippea Coutinha, za kojeg je Liverpool tražio oko 150 miliona eura, Barcelona se okrenula Mesutu Ozilu. On je četiri godine stariji (29) od Brazilca, ali i oko sedam-osam puta jeftiniji, barem kada se radi o obeštećenju koje je potrebno platiti.

S obzirom na to da mu na ljeto ističe ugovor s Arsenalom, tada može otići kao slobodan igrač. Wenger nema ništa protiv toga, ali ima protiv toga da se ostvari igračeva želja da bez odštete prijeđe u Manchester United. Wengeru ne pada na pamet makar posredno pojačati izravnog klupskog i velikog menadžerskog konkurenta Mourinha pa je voljan prodati Ozila uz zimski popust i za iznos od 20 miliona eura. Ali, na kontinent.

Barcelona je počela pregovore s Ozilovim agentom i ostala zatečena kada je ovaj rekao koliku plaću želi njegov klijent. Katalonski mediji navode da se radi o 370 hiljada eura sedmićno ili 19 miliona eura godišnje. Toliko bi Barcelona trebala izdvojiti samo na plaću novog pojačanja. Ozil dakle želi biti drugi najplaćeniji igrač Barcelone. Ispred njega bi bio jedino Leo Messi s 550 hiljada eura sedmićno. Ako Barca pristane na ovaj zahtjev, Ozil bi zarađivao više nego dvostruko više od Ivana Rakitića, koji sedmično dobiva oko 150 hiljada eura.

Lider španskog prvenstva morat će se jako potruditi kako bi udovoljio Ozilovim prohtjevima. Jer novim Messijevim ugovorom čak 84 posto budžeta za plaće Barcelona će trošiti na osobni dohodak najboljeg igrača. Kako navode Katalonci, jedini način na koji se Ozilova plaća može provući je da prodaju Ardu Turana, koji je na oko 120 hiljada eura godišnje.

Problem je što promašaj koji je Barcelona prije dvije godine Atleticu platila 34 miliona eura sada nitko ne želi niti za tri puta manji iznos, iako je Turan na prodaju još od ljeta.

KOMENTARI