instant fap
NaslovnicaSport

Trkači iz više od 30 zemalja svijeta na 10. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu

Trkači iz više od 30 zemalja svijeta na 10. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu

Pod sloganom “Half marathon, full experience“ Udruženje Marathon Sarajevo će jubilej obilježiti uz nove dvije utrke – G-Drive štafetni polumaraton i dječiju utrku Nesquik Kid's Run, što će zasigurno ovoj najpozitivnijoj priči u gradu pružiti dodatnu dimenziju.

Prijave i uplate kotizacija za 10. polumaraton i štafetni polumaraton moguće su do 4. septembra na zvaničnoj web stranici, dok su prijave i uplate kotizacija za Fun Run i Kid's Run moguće 16. i 17. septembra na upisnom mjestu u BBI centru.

Naglašavajući veliko zadovoljstvo činjenicom da je sarajevski polumaraton zdrav i prosperitetan projekat sa desetogodišnjim kontinuitetom, direktor Udruženja Marathon Sarajevo Erol Mujanović rekao je da Sarajevo sada ima fenomenalnu i brzorastuću zajednicu trkača.

“Prateći dosadašnje prijave možemo sa sigurnošću reći da će 18. septembar biti praznik trčanja i aktivnog životnog stila i to na način da će u njemu učestvovati do sada najveći broj naših sugrađana. Sa inovacijama, kao što su G-Drive štafetni polumaraton (tim od tri učesnika trči kraće dionice polumaratona) ili Nesquik Kid's Run (trka samo za djecu), uz postojeću Novo Nordisk Fun Run utrku/šetnju od 4km, omogućit ćemo još većem broju rekreativaca da uživaju u manifestaciji”, naveo je Mujanović i posebno se zahvalio svim ovogodišnjim partnerima koji su uprkos izazovnom poslovnom okruženju prepoznali kvalitet tima, projekta i društvenog uticaja, te odlučili postati dio ove najpozitivnije priče u gradu.

Kao i proteklih godina, projekat sarajevskog polumaratona će poseban fokus imati na humanitarnom i društveno odgovornom djelovanju.

“I ovaj put ćemo se koristiti prilikom da prikupimo sredstva za nekoliko organizacija putem kojih će se pomoći djeci koja žive u ekstremnom siromaštvu ili imaju značajnih zdravstvenih poteškoća te spadaju u visoko ugrožene i ranjive kategorije društva”, dodao je Mujanović.

Slogan “Half marathon, full experience” na najbolji način oslikava atmosferu koja okružuje ovaj projekat u danima prije i poslije utrke. Mnogo pozitivne energije koju sa sobom nose svi trkači i trkačice, najbolja je motivacija organizatorima da nastave sa najpozitivnijom pričom u gradu koja je do sada privukla veliki broj građana Sarajeva i značajno promijenila njihove životne navike.

Više informacija o ovom događaju potražite na zvaničnoj stranici udruženja Marathon.

KOMENTARI