instant fap
NaslovnicaBiH

Tuzlanski ljekari hitno izvršili transplantaciju jetre Nisvetu Džanki, operacija uspjela!

Tuzlanski ljekari hitno izvršili transplantaciju jetre Nisvetu Džanki, operacija uspjela!

Nešto malo poslije 13 sati ljekari UKC Tuzla obavili su transplantacija jetre bh. novinaru Nisvetu Džanki, televizijskoj publici poznatom po upečatljivom dokumentarnom serijalu “Pozitivna geografija”.

Operaciju je radio veliki broj ljekara.

Ddoc. dr. Zijah Rifatbegović, direktor Klinike za hirurgiju UKC Tuzla voditelj je operativnog tima koji je obavio transplantaciju uz asistenciju anesteziologa prof.dr. Mirsade Prašo, direktorice Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla.

A prema prvim informacijama do kojih je INMEDIA PORTAL došao nakon izvršenog operativnog zahvata, operacija je uspjela, a ljekarski tim iz UKC Tuzla će se tim povodom uskoro obratiti medijima.

Inače, operacija Nisveta Džanke trebala je da se uradi na klinici u Padovi (Italija), ali se administrativna procedura otegla sedmicama, a zdravstveno stanje bh. novinara ponovo pogoršalo te je svako dalje odlaganje operativnog zahvata bilo rizično po njegov život. Stoga je, umjesto ljekara u Padovi, transplataciju jetre izvršio ljekarski tim UKC Tuzla i time preduprijedio najgori mogući ishod.

Tokom dana slijedi više informacija.