instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Tuzlanski srednjoškolci odvojili od džeparca i kupili dječaku Jasminu još jednu kozu.

Tuzlanski srednjoškolci odvojili od džeparca i kupili dječaku Jasminu još jednu kozu.

Gledajući emisiju televizije Hayat “Ispuni Mi Želju” učenici IV2 Mješovite Srednje Rudarske škole Tuzla odlučili su organizovati akciju za pomoć dječaku Jasminu Hačkiću iz kolektivnog centra Plane u Stuparima. Iako je Jasmin od emitovanja emisije dobio već nekoliko koza i jarića još jedna koza njegovoj porodici sigurno će dobro doći.

“Od svog džeparca uspjeli smo da sakupimo 150 KM, kada smo htjeli kupiti kozu objasnili smo da je u pitanju pomoć jednoj sedmočlanoj porodici.

Prodavač je imao razumijevanja i dao svoj dobrinos tako da smo za preostalih 50 KM kupili neke od osnovnih životnih namirnica” – kažu učenici IV2.

Humani srednjoškolci istakli su zadovoljstvo što su uspjeli izmamiti osmijeh dječaku Jasminu i obradovati jednu porodicu koja dan za danom preživljava prevashodno od pomoći dobrih ljudi.

“Neće ovo biti naša posljednja humanitarna akcija, ponosni smo na socijalni osjećaj i empatiju prema drugom” – dodaju skromni učenici, koji su od skromnog džeparca sakupili novac i skromnom dječaku ispunili još skromniju želju.

KOMENTARI