instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata 286 novozaraženih koronavirusom

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata 286 novozaraženih koronavirusom

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano 286 osoba koja su zaražene koronavirusom, a devet osoba je preminulo, potvrđeno je iz entitetskih zdravstvenih ustanova.Naime, u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.287 uzoraka, od kojih je 209 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim Bosansko-podrinjskom.

Do sada su testirana ukupno 123.231 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 12 931 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječen je 9.341 pacijent, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 416 pacijenata. Trenutno je aktivno 3 227 slučajeva pozitivnih na koronu.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 8 novih smrtnih ishoda. Preminulo je pet muškaraca i to dva muškarca iz Tuzle, i po jedan iz Bugojna, Kalesije i Mostara, kao i tri žene od kojih su dvije iz Livna i jedna iz Živinica.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 363, od čega je 238 osoba muškog i 125 osoba ženskog spola.

Što se tiče Republike Srpske, pd posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u tom entitetu, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru S, Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 470 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 77 osoba.

Radi se o 36 muških i 41 ženskoj osobi, od kojih su 13 mlađe, 51 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 20 osoba je iz Banja Luke, osam iz Istočnog Novog Sarajeva, po pet iz Foče, Istočne Ilidže i Prijedora, po četiri iz Bosanske Gradiške i Čelinca, po tri iz Pala i Laktaša, po dvije iz Doboja, Mrkonjić Grada i Srpca i po jedna iz Zvornika, Dervente, Bosanskog Šamca, Prnjavora, Ribnika, Bratunca, Kneževa, Bosanske Kostajnice, Kotor Varoša, Oštre Luke, Sokoca, Ugljevika, Šekovića i Šipova.

U RS-u je preminula jedan osoba.

Također, u Brčkom nije zabilježen niti jedan slučaj koronavirusa.

KOMENTARI