instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

U Pršićima asfaltiran lokalni put

U Pršićima asfaltiran lokalni put

U zaseoku Pršići koji je smješten na području Mjesne zajednice Vrhpolje, završeno je asfaltiranje lokalnog puta u dužini od 830 metara. Nakon završenih radova, u ovom mjestu riješen je dugogodišnji infrastrukturni problem, a mještani su dobili na korištenje novu i uređenu saobraćajnicu, koja će kvalitet života podignuti na viši nivo.

Obzirom da je ovaj lokalni put dugi niz godina bio u veoma lošem stanju, koji je pri tom zbog dotrajalosti veoma često predstavljao problem mještanima, javila se potreba za njegovom temeljitom rekonstrukcijom. Mještani su u veoma kratkom roku obezbijedili više od polovine sredstava neophodnih za izvođenje radova, a drugi dio osigurala je općina Sanski Most. Povodom završetka afsaltiranja radove su obišli predstavnici općine i općinskog komunalnog fonda, a mještani su ovom prilikom istakli zahvalnost svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

Vrijednost radova iznosila je oko 72. 000 konvertibilnih maraka, dužina puta je 830 metara, a izvođač radova je firma Divel. Inače, radi se o projektu koji se realizuje u skladu s planom investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a za naredni period najavljena je realizacija i preostalih infrastrukturnih projekata.

KOMENTARI