instant fap

U Sanskom Mostu obilježen “Svjetski dan prve pomoći”

U Sanskom Mostu obilježen “Svjetski dan prve pomoći”

Od najmlađih pa do najiskusnijih, aktivisti Crvenog križa općine Sanski Most, su u Malom parkiću na rijeci Zdeni proveli aktivnosti pokazne vježbe i demonstracije CPR -kardiopulmonalne reanimacije povodom obilježavanja “11.09. Svjetskog dana prve pomoći” pod sloganom “BUDI HEROJ U PRVOJ POMOĆI U SVOJOJ ŠKOLI I SVOJOJ ZAJEDNICI”.

Također su provedene aktivnosti besplatno mjerenje krvnog pritiska, razine šećera u krvi, temperature, distribucija zaštitnih maski, dezinficijensa i promotivnih materijala Crvenog križa, kao i anketiranje učesnika u saobraćaju -vozača motornih vozila na lokacijama TRG LJILJANA i BENZINSKA PUMPA CAT.

Posebno nas raduje prisustvo naših mališana koji draga srca učestvuju u aktivnostima Crvenog križa.

Od srca se zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos i učešće na pomenutim aktivnostima, a posebno ističemo naše najmlađe volontere, Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine, Crvenom križu USK-a, zatim volonterima JU MSŠ Sanski Most, volonterima JU OŠ “5. Oktobar” Sanski Most, volonterima ZU Dom Zdravlja Sanski Most, volonterima JZU opća bolnica Sanski Most, volonterima Treće PU PS Sanski Most, volonterima JU RTV “SANA” Sanski Most, potom svim pomenutim ustanovama na svom angažmanu i podršci, te restoranu “Lovac-Jelen” na rijeci Zdeni na svesrdnoj pomoći i podršci kao i građanima na povjerenju i učešću

KOMENTARI