UEFA novčano kaznila Liverpool i Manchester United

HomeSport

UEFA novčano kaznila Liverpool i Manchester United

Liverpool ispustio 3:0, Napoli se pobjedom vratio u borbu za drugo mjesto

Evropska fudbalska federacija (UEFA) novčano je kaznila engleske klubove Liverpool i Manchester United zbog uvredljivog skandiranja njihovih navijača u međusobnim duelima u Ligi Evrope.

Oba kluba su zbog nedozvoljenog skandiranja kažnjena sa po 40.000 eura, s tim da će 20.000 morati platiti odmah, dok je druga polovina iznosa uslovna kazna na period od dvije godine. Dakle, ako njihovi navijačiponove slične prestupe moraće platiti još 20.000 eura.

Uz to i Liverpool i Manchester United su dodatno kažnjeni zbog drugih incidenata, kao što su ubacivanje predmeta u teren, blokirano stepenište… Liverpool je kažnjen sa dodatnih 17.000 eura, a uz to im je naloženo da u roku od 30 stupe u kontakt sa Manchester Unitedom i saniraju štetu koju su izazvali njihovi navijači. Klub sa „Old Traforda“ moraće uplatiti dodatnih 18.000 eura.

U susretima osmine finala Liverpool je bio uspješniji slaviši sa ukupnih 3:1 (2:0 i 1:1).

Liverpool se suočava i sa još jednom kaznom zbog tuče njegovih navijača sa pristalicama Seville pred početak finala Lige Evrope u Baselu. Španski tim je osvojio pehar pobijedivši sa 3:1.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0