Zaboravite na miješanje tijesta, dizanje, pa valjanje. Ako imate 10 minuta da si napravite doručak, vjerujte nam na riječ kada kažemo da onda u tom vremenskom intervalu možete napraviti i pizzu.
Znamo, zvuči nevjerojatno, ali neće vam čak trebati ni rerna, nego samo tava i šporet.
Možda nije najzdravija opcija za doručak, ali možemo si dopustiti tu i tamo dan za apsolutni hedonizam.
Iako nešto drugačija priprema, okusom ova pizza iz tave ne razlikuje se puno od one iz rerne, a super je što se može kombinirati s okusima koje želimo i koji nam odgovaraju. Tako pravi sir možete zamijeniti veganskim, te dodati povrće po želji.
U nastavku vam donosimo recept kako napraviti pizzu u 5 minuta.
Sastojci za tijesto
- 140 g brašna
- kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
- kašičica soli
- 140 g čvrstog jogurta
Nakon što spojite sastojke za tijesto, promijesite ih i oblikujte tijesto u kuglu. Izvaljajte tijesto do veličine kolika vam je tava u kojoj ćete peći pizzu. Ako vam tijesto bude prelazilo dimenzije tave, višak možete skinuti nožem i samo zalijepiti s vrha.
Tavu trebate dobro zagrijati i dodati jednu kašiku maslinovog ulja. Dodajte razvaljano rijesto u tavu. Nakon što vam krajevi i dno pizze počne dobivati zlatnu boju (otprilike nakon 2 minute), okrenite pizzu na drugu stranu.
KOMENTARI