instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Uloge po kojima ćemo pamtiti Sašu Petrovića

Uloge po kojima ćemo pamtiti Sašu Petrovića

Nakon duge borbe s bolešću i povlačenja iz javnog života, u 61. godini napustio nas je jedan od najvećih bh. glumaca legendarni Saša Petrović.

Bio je bosanskohercegovački filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulozi Fude u filmu “Teško je biti fin” režisera Srđana Vuletića, a za koju je dobio i nagradu “Srce Sarajeva” za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Ljubitelji pozorišta pamtit će ga po ulogama u u kultnim predstavama kao što je “Audicija”, koju su igrali čak i u Australiji i na Novom Zelandu. Igrao je i u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel”, koja je bila često na repertoaru u Kamernom teatru 55, a zbog bolesti bio je primoran napustiti rad u pozorištu.

Također, ostat će upamćen po ulogama koje je ostvario u filmovima: “Ničija zemlja”, “Ovo malo duše”, “Život radnika”, “Kuduz”, “Istočno od istoka”, “Prokleta je Amerika”, “Gori vatra”, “Ljeto u Zlatnoj dolini” i “Nafaka”.

U filmu “Hajde da se volimo” i njegovom nastavku tumačio je lik Čakija, a svojevremeno je izjavio da je ta uloga na njega ostavila značajan trag jer je bio “prisiljen da igra slične uloge” te je trebalo mnogo vremena da se to promijeni.

Starije generacije pamtit će ga i po televizijskim skečevima “Top lista nadrealista”, a nešto mlađe generacije pamtit će ga po ulozi Stjepana, vlasnika ugostiteljskog objekta “San Remo” u humorističnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

KOMENTARI