instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

UPOSLENICI “SARAJEVO OSIGURANJA” I PORODICA KAMIĆ UZ GRGIĆE

UPOSLENICI “SARAJEVO OSIGURANJA” I PORODICA KAMIĆ UZ GRGIĆE

Jučer smo, u prisustvu porodice Grgić čija je kuća stradala u požaru, uručili našem povjereniku Husi Pašiću još 1.000 KM za renoviranje njihove izgorjele kuće.
Radi se o dvije donacije.
Prva donacija dolazi od uposlenika poslovnice “Sarajevo osiguranja” iz naše općine, u iznosu od 500 KM. 
Iako oni nisu tražili nikakvu reklamu, ova humana gesta je za svaku pohvalu, ali i za ugled, tim više što su se radnici na inicijativu svoga kolege Zijada – Zike Burnića i na čelu sa direktorom Samirom Behremovićem, solidarisali sa porodicama Grgić želeći im olakšati životno iskušenje koje ih je zadesilo.
Druga donacija od 250 € dolazi od bračnog pâra iz našeg džemata, Mirveta i Selvire Kamić, iz Njemačke.

BENJAMINU SMO ISPLATILI DNEVNICU 
Kada smo došli kod naših Grgića, dječaka Benjamina smo zatekli u radnoj uniformi.
Pomaže bâbi da čim prije napravi njegovu i sekinu sobu.
– Iako ima zadaće za raditi, čim dođe iz škole, požuri jesti i dolazi pitati šta treba raditi. Želi se osjećati korisnim, a i jedva čeka da ponovo školske i mektebske zadaće radi u svojoj sobi, kao nekad, sjetno nam priča Benjin bâbo.
Danas sam ga uslikao sa maskom dok je čistio prašinu u svojoj sobici.
Sudeći po brojnim pozivima i interesovanjima mnogih kako pomoći Grgićima u ovoj nedaći, želimo vjerovati i nadati se da će Benjamin i Medina uskoro se veselo igrati u svojoj sobi.
Benjaminu smo isplatili “dnevnicu” za pomaganje bâbi u iznosu od 20 KM što je donacija familije Bajrić iz Bartikovaca, ali mu na kraju ipak rekli da je to nagrada za njegove petice u mektebu i školi.
Na kraju prenosimo mnoge riječi zahvale i hayr-dovā koje su Grgići uputili za ove donatore moleći Allaha Uzvišenog da im nadoknadi i da ih sličnih belaja i kušnji štiti i čuva.

KOMENTARI